NAJNOVIJE VIJESTI

 
 

 
  


21. APRIL 2017.

PRATITE NAJPOPULARNIJU STRANICU WEB PORTALA 


              


12. APRIL 2017. 

CKD OBJAVLJUJE PRIČU O PRVOM KONZULU CG IZ TORONTA  

  


 


18. MART 2017. 

CRNOGORSKA ZASTAVA ISPRED SKUPŠTINE TORONTA - 13. JULA 2017.  

  

Crnogorsko Kulturno Društvo je  dobilo dozvolu od grada Toronto da se PRVI PUT zvanično podigne crnogorska zastava ispred Gradske Kuće u Torontu, 13. Jula 2017. u podne uz Ceremoniju i pozdravni govor predstavnika Društva, počasnog konzula i gradonačelnika Toronta. Planirano je da bude prisutno oko 20 gostiju. Zastava se podiže u slavu Dana Državnosti i praktikovaće se svake godine. Grad je obezbijedio podijum, ozvučenje i zastavu. 

        

 


NAJPOPULARNIJI DIO WEB SITE-A ONO ŠTO NIJESTE ZNALI ► 

   


04. MART 2017. 

ZAKAZANA DRUGA SJEDNICA SAVJETA ZA DIJASPORU

                

Predsjednik Savjeta za saradnju sa iseljenicima dr Nenad Popović danas je 03. marta 2017. godine, a shodno članu 27 Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima (“Službeni list CG”, broj 47/15), sazvao drugu sjednicu Savjeta za saradnju sa iseljenicima koja će 28. jula 2017. godine biti održana u Podgorici.

Na osnovu članova 31 i 32 Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima, za sve članove Savjeta iz reda iseljenika će biti obezbijeđena sredstva za pokrivanje troškova prevoza i smještaja.

Dnevni red i mjesto održavanja sjednice biće naknadno utvrđeni, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati Upravu za dijasporu 


04. FEBRUAR 2017. 

VLADA KANADE POTVRDILA IMENOVANJE POČASNOG KONZULA U TORONTU; OTVARANJE KONZULATA U APRILU 2017.  

 
Vlada Kanade je 03. Februara 2017. potvrdila imenovanje g. Douglas-a Elliott-a za počasnog konzula Crne Gore, za područje provincije Ontario, sa sjedištem u Torontu, čime je i zvanično okončana ova procedura. Otvaranje prostorija Konzulata je planirano za April 2017. Inače, prijedlog za imenovanje počasnog konzula je potekao od Crnogroskog Kulturnog Društva iz Toronta, u Junu 2016.

G. Elliot je poznati advokat kancelarije Cambridge. Diplomirao je pravo na Univerzitetu WesternOntario 1979. godine, a doktoriorao na Univerzitetu Toronto 1982. godine.

Društvo pravnika ga je proglasilo stručnjakom za parnične procese. Dobitnik je i Medalje Društva pravnika 2010. Njegova   praksa   obuhvata   širok   spektar   kompleksinih   poslovnih   parnica,   uključujući   i prekogranične parnice, alternativno rješavanje sporova, sporovi oko imovine i td...

Pored brojnih nagrada za svoj rad, g. Elliott je prepoznat kao vodeći stručnjak za javno pravo  ismatra se jednim od najboljih advokata u Kanadi. Njegovo ime se nalazi u knjizi KO JE KO, u izdanju Univerzitet Press-a. Vlada Crne Gore je ostvarila zapaženu saradnju sa ovim advokatom, posebno na izradi Zakona o zaštiti ljudskih prava, Zakona o pravima osoba sa invaliditetom i drugim pravnim aktima.


01. FEBRUAR 2017. 

PRVI PUT NA INTERNETU - TRAGEDIJA CRNE GORE

   
 

CIO TEKST U PDF FORMATU MOŽETE PREUZETI KLIKOM NA LINK  


23. JANUAR 2017. 

OBJAVLJUJEMO PRVI PUT IZGLED ISELJENIČKE KNJIŽICE CG 

 

 Ovaj web portal prvi put objavljuje izgled Iseljeničke Knjižice, čiju izradu je inicirala Vlada Crne Gore, u sklopu implementacije Zakona o iseljenicima.

Knjižica, čije izdavanje još nije počelo,  važiće 20 godina. Izdavaće se na lični zahtjev, a služiće za identifikaciju kod državnih organa za vrijeme njihovog boravka u Crnoj Gori.

Pravo na posjedovanje ove knjižice može ostvariti samo iseljenik koji nije državljanin Crne Gore i članovi njegove uže porodice koji sa njim žive

  


 


 

 


 

 ©  2005 - 2017 www.montenegro-canada.com  All rights reserved