NAJNOVIJE VIJESTI

 


 


 


  •   NOVA DONACIJA CRNOGORSKOG KULTURNOG DRUŠTVA

              


18. JUL 2017.

  • SASTANAK CRNOGORSKIH DRUŠTAVA IZ KANADE U TORONTU 

 

U prostorijama Počasnog Konzulata CG u Torontu je 17. Jula 2017. organizovan sastanak svih Društava iz Kanade sa predstavnikom Savjeta za saradnju sa iseljenicima za državu Kanadu. g. Zoranom Raičevićem. Skupu su prisustvovala 3 od 4 Udruženja iz Kanade: Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta (g. Dino Kolar i g. Branislav Vujović), Crnogorsko Kulturno Udruženje "Vladika Danilo" iz Toronta (g. Pero Kalezić) i Crnogorsko Društvo Britanske Kolumbije iz Vankuvera (g. Božidar Vujičić).

 


Ovo je prvi susret Društava iz Kanade na jednom mjestu. Na sastanku su usvojeni zaključci o radu, članstvu i potrebama Udruženja iseljenika. Zaključci že biti proslijđjeni Savjetu i Upravi za dijasporu CG! Takođe, na sastanku su usvojeni i neki prijedlozi državnim institucijama i Upravi za dijasporu sa ciljem poboljšanja položaja iseljenika i unapređivanja odnosa sa maticom! llU prostorijama pocasnog Konzulata CG u Torontu je 17. Jula 2017. organizovan sastanak svih Društava iz Kanade sa predstavnikom Savjeta za saradnju sa iseljenicima za državu Kanadu. g. Zoranom Raicevicem. Skupu su prisustvovala 3 od 4 Udruženja iz Kanade: Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta (g. Dino Kolar i g. Branislav Vujovic), Crnogorsko Kulturno Udruženje "Vladika Danilo" iz Toronta (g. Pero Kalezic) i Crnogorsko Društvo Britanske Kolumbije iz Vankuvera (g. Božidar Vujicic).
Ovo je prvi susret Društava iz Kanade na jednom mjestu. Na sastanku su usvojeni zakljucci o radu, clanstvu i potrebama Udruženja iseljenika. Zakljucci ce biti proslijedjeni Savjetu i Upravi za dijasporu CG!
Takodje, na sastanku su usvojeni i neki prijedlozi državnim institucijama i Upravi za dijasporu sa ciljem poboljšanja položaja iseljenika i unapredjivanja odnosa sa maticom! lll

U prostorijama pocasnog Konzulata CG u Torontu je 17. Jula 2017. organizovan sastanak svih Društava iz Kanade sa predstavnikom Savjeta za saradnju sa iseljenicima za državu Kanadu. g. Zoranom Raicevicem. Skupu su prisustvovala 3 od 4 Udruženja iz Kanade: Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta (g. Dino Kolar i g. Branislav Vujovic), Crnogorsko Kulturno Udruženje "Vladika Danilo" iz Toronta (g. Pero Kalezic) i Crnogorsko Društvo Britanske Kolumbije iz Vankuvera (g. Božidar Vujicic).
Ovo je prvi susret Društava iz Kanade na jednom mjestu. Na sastanku su usvojeni zakljucci o radu, clanstvu i potrebama Udruženja iseljenika. Zakljucci ce biti proslijedjeni Savjetu i Upravi za dijasporu CG!
Takodje, na sastanku su usvojeni i neki prijedlozi državnim institucijama i Upravi za dijasporu sa ciljem poboljšanja položaja iseljenika i unapredjivanja odnosa sa mati


13. JUL 2017. 

  • ISTORIJSKI DAN ZA NAŠE ISELJENIKE U TORONTU

  


05. JUL 2017.

AKTIVNOSTI KONZULA CG U TORONTU ► 

 


01. JUL 2017

KAKO SU NAŠI ISELJENICI PROSLAVILI DAN KANADE   

   


 25. JUN 2017.  

ODRŽAN TRADICIONALNI CRNOGORSKI PIKNIK ► 


    


08. JUN 2017. 

 OTVOREN POČASNI KONZULAT CRNE GORE U TORONTU ► 

  


31. MAJ 2017. 

CRNOGORSKI ISELJENICI POKLONILI SLIKU KONZULATU U TORONTU   

  

Crnogoski iseljenici iz Toronta uradli su sliku koja će krasiti prostorije Počasnog Konzulata CG u Torontu. Na slici je prikazana istorija odnosa CG i Kanade od 1905. do danas. Slikovito su prikazane ličnosti iz 1905. godine, Kralj Nikola I Petrović i Kralj UK Edvard VII, kao i prvi počasni konzul CG Noel Maršal, kao i ličnosti iz 2017. - Premijer Kanade Trudou, Predsjednik CG Vujanović, Kraljica UK Elizabet II (ujedno i Šef Kanade) i novoizabrani počasni Konzul CG u Torontu Eliot.  Počasni Konzulat će biti otvoren 08. Juna 2017. godine uz prisustvo vise od 100 zvanica.


   


 

 ©  2005 - 2017 www.montenegro-canada.com  All rights reserved