NAJNOVIJE VIJESTI

 


 


24. NOVEMBAR 2017.

  • AKTIVNOSTI CKD I POČASNOG KONZULATA 


  • PRVI PUT NA NETU - DONACIJE OD 1971. DO DANAS 


  • AKTIVNOSTI UDRUŽENJA EURO GUSINJE IZ NJUJORKA 

Zahvaljujući udruženju EURO GUSINJE u procesu su aktivnosti oko bratimljenja Gusinja i jednog grada u New York drzavi

Kako nezvanično saznaje naša redakcija, u New Yorku su u toku radnje vezane za bratimljenje Gusinja i jednog od gradova New York drzave. Tacnije, zavaljujući aktivnostima članova upravnog odbora udruženja EURO GUSINJE, kao simpatizerima ovog udruženja, uspostavljen je kontakt sa THE ASSEMBLY STATE OF NEW YORK - ALBANY, vezano da se grad Gusinje pobratimi sa jednim od gradova New York države.  Ove radnje su samo nastavak priče koja je potekla iz nedavne posjete Podgorici predsjednice opstine Gusinje Anele Cekić, kada je boravila u službenoj posjeti Ambasadi SAD, i tom prilikom se susrela i razgovaral sa ambasadorkom Nj.E.gda Margaret Ann Uyehara. Tokom razgovora, izmedju ostaloga, obostrano je naglasena želja da se grad Gusinje pobratimi sa jednim gradom u SAD.
Poneseni ovom idejom, u humanitarnom udruzenju EURO GUSINJE New York, nisu sjedeli skrstenih ruku, vec su zahvaljujući licima koja postuju njihov rad, zvaničnim kanalima stupili u kontakt sa relevantnim sluzbanma u New York drzavi.

Ostatak neophodne procedure sprovešće relevantne institucije na većem nivou, o čemu ćemo vas uskoro i obavijestiti.

više informacija možete naći na sajtu:
eurogusinje.org


  • EKSKLUZIVNO SVE O UNIJI KOJA JE FORMIRANA U NJUJORKU 


  • KAKO JE DOČEKAN POČASNI KONZUL ELLIOTT U KOMANIMA 


 


  • KAKO JE PROTEKLO CRNOGORSKO VEČE U TORONTU           


Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta organizovalo je druženje za svoje članove u restoranu "California" u Torontu, 28. Oktobra 2017. godine.
 

U lijepoj atmosferi naši iseljenici su se družili do kasno u noć. Sljedeće druženje je planirano u Februaru 2018. godine na istom mjestu.
 
Fotografije možete pogledati na sljedećem linku 
 
25. SEPTEMBAR 2017.

  •   POSJETA NAŠIH ISELJENIKA KONZULATU U TORONTU           

     Pocasni konzul CG, g. Elliott ucestvovao je na prijemu povodom Dana Kanade 01. Jula 2017. koji je za diplomatski kor organizovao gradonacelnik Toronta g. Tory i indijanski Poglavica Mississagua-e g. Lagorme, u City Hall-u! G. Elliott je dostojno predstavio Crnu Goru i imao korisne razgovore sa zv  


Mnogi naši iseljenici iz Toronta rado obiđu Počasni konzulat CG, koji je od Juna 2017. otvoren i djeluje na teritoriji Provincije Ontario. Zabilježili smo jednu od tih posjeta. Na slici, naš iseljenik i član Crnogorskog Kulurnog Društva iz Toronta, g. Živko - Bato Matović u Konzulatu CG i Počasni Konzul, g. Douglas Elliott .
 

 

 ©  2005 - 2017 www.montenegro-canada.com  All rights reserved