Header Graphic
UMJETNOST I KULTURA > WEB SITE PREDSTAVLJA...


6 Feb 2010

 

  WEB SITE I UMJETNICI - ŽARKO DRAGIĆEVIĆ   


! Web site predstavlja umjetnike, naučnike i sve ljude dobre volje, koji su svojim činjenjem doprinijeli, barem malo,  da Crna Gora bude ljepša i privlačnija. Zbog njihovog životnog puta i duga koji Mi, obična čeljad, imamo prema njima....Žarko Dragićević, pisac, art grafičar, gnostik i publicista, napisao je knjigu Anatomija Svjetlosti 1994. godine, u kojoj novim misaono - poetskim izrazom iskazuje nerasvijetljenu i hermetičnu svjesnost. Knjigom Stepenište Huane Vargas 1987. godine, nagovještava vizionarsku poetiku novog jezičkog izraza u literaturi (misaono - refleksni hermetizam).

U likovnoj umjetnosti postao je međunarodno poznat kao istraživač umjetničkog grafičkog stvaralaštva M. C. Eschera, jednog od najeminentnijih grafičara u istoriji umjetnosti. Osim intelektualno - istraživačkog rada Escherovog stvaralaštva, usavršio je primjenjenu grafičku tehniku repro - art realizacije, kojom je Escher ostvario svoj kompletan umjetnički opis i izložbom u galeriji Forum prikazao kompletan Escherov grafički opus.

Žarko Dragićević je predsjednik Internacionalnog Instituta Montengro, dugogodišnji publicista, novinar i analitičar globalnih procesa svjetskog poretka.

Osnivač je časopisa Svijet Biznisa i Onogošt Standard, autor velikog broja radova iz oblasti umjetnosti, kulture komunikacije, metafizike i psihotroniike, publikovanih u domaćoj i inostranoj štampi.

Spiritualnim dostignućem stekao je Magnu Cartu, Metaphysics Maestro of Montenegro. Praktičar je eminentnih evropskih gnostičkih krugova. Specijalizovao se u oblastima: NLP - neuro lingvističkog programiranja, uticaj kosmičkih, prirodnih i energetskih zračenja na ljudsku svijest.

Proučava arhetipove i oblast kolektivnog nesvjesnog. Radi u timu za naučno objašnjenje parapsiholoških fenomena. Na simpozijumima i seminarima govori na temu: “Uticaj konvencionalnih i nekonvencionalnih grupa na formatiranje ljudskog uma”.

Knjige ONA KOJA TE VOLI, CRVENI AUTOGRAM i ANATOMIJA SVJETLOSTI, ostvarenje su novog poetskog izraza i uvod u traganja za novom proznom formom u romanima BESKONAČNOST i AUTOBIOGRAFIJA NEPOSTOJEĆEG (u pripremi).

Rođen je 1963. godine, studirao je književnost i jezik, Public Relations i promotivno prezentacioni marketing u Crnoj Gori, Engleskoj, Italiji i Njemačkoj. Trenutno radi na kreiranju i ostvarenju internacionalnog multimedijalnog projekta ČOVJEČANSTVO PROBUDI SE .

nastavlja se...


 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved