Header Graphic
CRNA GORA NA DLANU > Posjeta Miška Mandica Crnoj Gori


10 May 2008


 

    SUSRET SA PRIJATELJIMA  
  

Koristeći cijenjeni medij Crnogorske Etničke Zajednice Australije, prenosimo tekst g. Miška Mandića o njegovoj posjeti Crnoj Gori, Maja 2008. godine  

Odmah po dolasku u Crnu Goru imali smo intervju na TV Montena M u trajanju od 45 minuta da bi nakon toga uslijedilo i učestvovanje uživo u emisiji Jutarnji program TVCG. Obadvije emisije izazvale su veliko interesovanje publike pa smo imali i izuzetno veliki broj poziva od strane TV gledalaca. Objavljene su i reportaže u listu Vijesti i Republika, a narednih dana su zakazani intervjui na TV Atlas, Satelitskom programu TVCG kao i na RADIJU CG. Što je mnogo mnogo je, a svemu je kriva ogromna popularnost Crnogorske etničke zajednice Australije.

Za ovo kratko vrijeme imali smo značajan broj susreta sa crnogorskim zvaničnicima koje smo detaljno i dokumentovano upoznali sa djelovanjem crnogorske dijaspore u Australiji. Susreli smo se sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Rifatom Rastoderom, kao i sa direktorom sektora za konzularne poslove Zeljkom Stamatovićem. Imali smo i susrete sa našim dragim prijateljima i značajnim licnostima iz vremena borbe za crnogorsku nezavisnost koji tu borbu nastavljaju i u današnjim danima samo na jedan dugi način! 


Susreli smo se i sa Melanijom Bulatović koja je svojeveremno napravila izuzetnu TV emsiju o našoj zajednici. Tu su susreti i sa Adnanom Čirgićem, Rajkom Cerovićem, Brankom Banjevićem, prof. dr. Zoricom Radulović, Mladenom Lomparom, predsjednikom CG PEN Centra i likovnim kriticarem, knjizevnim kriticarem i sistematizatorom crnogorske knjizevnosti Miloradom Stojovićem, Balšom Brkovićem i Elvirom Bektesi.

Kako ne pomenuti i susrete i sa prvim članovima naše uprave: Zarkom Đuranovićem i Veselinom Nenezićem!

Bilo je dirljivo susresti se i sa nasim starim saradnikom Ernesom Erkom Kalačem i Veskom Karadžićem iz Vankuvera, a ne smijemo preskociti ni druženje sa našim poznatim umjetnicima Slavkom i Mladenom Nelevićem!

Bio bi grijeh ne pomenuti i specijalitet kojeg nam je u Karuče pripremio Draško Popović gdje smo se susreli sa našim blagajnikom Safetom Beljom Radončićem


 

 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved