Header Graphic
CRNA GORA NA DLANU > Crnogorci na Kipru


18 May 2005

Osnovano prvo udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore na Kipru

U Limasolu je 14.05. 2005. godine osnovano prvo udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore na Kipru. Osnivackoj skupštini koja se održala u hotelu Four season prisustvaovao je veci broj naših iseljenika i njihovih kiparskih prijatelja. Osnovni cilj Udruženja je promovisanje saradnje izmedju Kipra i Crne Gore, posebno na kulturnom i privrednom planu. Posebno je istaknuto da kiparske kompanije spadaju u red najvecih investitora u Crnoj Gori, te da realno postoji i potreba za osnivanjem jednog ovakvog društva.

Naši gradjani nastanjeni na Kipru smatraju da Crna Gora može koristiti pozitivna iskustva Kipra u njenom daljem razvoju, te da upravo oni mogu i treba da budu most buduce saradnje dvije države.
U radu skupa ucestvovali su prof. dr Milan Vukcevic direktor Centar za iseljenike Crne Gore i Aleksandar Jankovic predstavnik Ambasade SCG na Kipru.

Na osnivackoj skupštini izabrano je rukovodstvao udruženja. Za ko-predsjednike izabrani su Kristos Mavrelis i Vladislav Popovic, dok su za potpredsjednike izabrani Srecko Gvozdenovic, Senka Bjekovic i Agis Agapiou, poslanika AKEL u parlamentu Kipra. Za izvršnog sekretara udruženja izabrana je slikarka Olivera Zoric Papatoma.
Privremene prostorije udruženja nalaze se na adresi Sant Andres street (Agios Andreos), City Art Galery.

Kontakt osobe:
Olivera Zoric, tel. +357 99 852206
Vladislav Vanja Popovic, tel. Mob. + 357 99 622312
Email: astral54@spidernet.com.cy

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved