Header Graphic
CRNA GORA NA DLANU > Sastanak Crnogorsko-kanadskog Društva u Torontu


23 Apr 2006

 

 
CRNOGORCI IZ TORONTA ZA SVOJU GRUDU
 
 

Na veliki praznik za pravoslavne Crnogorce - Vaskrs, sastali su se clanovi Crnogorsko - Kanadskog Društva iz Toronta.

Predsjednik Društva, g. Vojislav Rašovic je saopštio da je Društvo privelo kraju par akcija - izrada "Monografije Crnogoraca u Kanadi". Ta knjiga bi trebalo uskoro da izadje iz štampe. Takodje, prikupljena su sredstva za porodice postradalih i poginulih u željeznickoj nesreci kod Bioca u Crnoj Gori. Pomoc ce biti urucena u Maju u Podgorici.

 

Prikupljena su i sredstva za pomoc i jednom oboljelom gradjaninu Crne Gore. Osim toga, iseljenici su još jednom skupili sredstva za Pokret za nezavisnost, kao i za Crnogorsku pravoslavnu Crkvu.

U susret istorijskom trenutku za Crnu Goru, iseljenicu su istakli da ce Crna Gore vaskrsnuti nakon vise od 80. godina  i opet postati nezavisna država. Pokrenuto je i pitanje formiranja Crnogorskog Centra ili kancelarije Crnogoraca koji žive i rade u Kanadi. Želja za druženjem zemljaka je ogromna, pa se nakon Referenduma ocekuje i realizacija te ideje.

Predsjednik Društva, g. Rašovic se zahvalio webmasteru web site-a Zoranu V. Raicevicu na aktivnom ucešcu na promociji crnogorske dijaspore u Kanadi, kao i Društva

Clanovi Društva, koji imaju pravo glasa, planiraju da idu organizovano i samoinicijativno za Crnu Goru da i na taj nacin uvelicaju istorijski trenutak. Vecina putnika krece prema Crnoj Gori pocetkom Maja mjeseca 2006.g.


Ovaj web site ce direktno donositi priloge iz Crne Gore i pratiti aktivnosti clanova Društva u Crnoj Gori u toku mjeseca Maja 2006. 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved