Header Graphic
CRNA GORA NA DLANU > Crna Gora u Kanadi - Britanska Kolumbija


13 Mar 2007

 

Promocija Crne Gore u provinciji Britanska Kolumbija - Kanada

 

   

 

 

 

Dana 10. marta 2007.g. u glavnom tržnom centru u Richmondu održan je multikulturalni dogadjaj u organizaciji Richmond Multicultural Concern Society. Na ovoj ceremoniji medju ostalim etnickim zajednicama ucestvovalo je i Crnogorsko društvo Britanske Kolumbije sa sjedištem u Richmondu, Britanska Kolumbija. Svakoj etnickoj zajednici bio je dodijeljen štand na kome su imali prezentacije svojih kultura. Na Crnogorskom štandu bili su predstavljeni bogato kulturno nasljedje, turisticka mjesta, planine, more, naša tradicionalna pica i ostalo cime se krasi Crna Gora. Mnogi koji su postavljali razna pitanja o Crnoj Gori dobijali su odgovore na licu mjesta od prisutnih na štandu uz pomoc izlozenih eksponata, stampanih brošura, knjiga i video prezentacija.


 


 

 

 


 

Na ovom multikulturnom dogadjaju su bili gosti gradonacelnik Richmonda Malkolm Brodie i poslanik u kanadskom saveznom parlamentu Reymond Chen. Jedan broj etnickih grupa su se predstavile svojim izvršnim folklornim tackama.


  

 

 Crnogorsko društvo su predstavljali Vesko Karadžic, predsjednik, Luiza Zlatovic, portparol, Vojin Lekovic, generalni menadzer za tehnicka pitanja i Ilija Milacic, potpresjednik.

Crnogorsko drustvo Britanske Kolumbije
21-8640 Bennett Road
Richmond, BC V6Y 3T9
Canada


 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved