Header Graphic
CRNA GORA NA DLANU > Okupljanje iseljenika u Kanadi


9 Jun 2007

 

 CRNOGORSKI PIKNIK U KANADI
WASAGA BEACH - NEDJELJA 08. JUL 2007.

 
 

 


 


U Nedjelju, 08. Jula 2007.g., povodom Dana Državnosti Crne Gore Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta organizovalo je crnogorski piknik u odmaralištu Wasaga Beach. U prelijepom ambijentu družili su se naši iseljenici iz svih krajeva Crne Gore. Najljepsi trenutak je bio kada su naši iseljenici ugledali i goste - Njegovu Ekselenciju, Ambasadora Crne Gore u Vašingtonu g. Miodraga Vlahovica, treceg sekretara Ambasade Miljana Mugošu, i ekipu Televizije Crne Gore, gospodu Sašu Klikovca i Sašu Jovovica. Druženje je trajalo do kasnih popodnevnih sati. Ovom priliko, oraganizovana je bila i bogata lutrija. Tom prilikom podijeljeni su crnogorski suveniri, knjige, zastave, medaljoni. To su bili darovi naših iseljenika, g. Zorana B. Zekovica sa Cetinja, Turisticke Organizacije Podgorica, Centra za Dijasporu i Matice Crnogorske
 

 

 


 

 

     
 
    
 
 
 
 

 

 

 09. Jul 2007.g.


Održan crnogorski piknik na Wasaga Beach, prisustvovao g. Miodrag Vlahovic

 

 


U Neđelju, 08. Jula Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta organizovalo je crnogorski piknik u odmaralištu Wasaga Beach. U prelijepom ambijentu družili su se naši iseljenici iz svih krajeva Crne Gore. Najljepsi trenutak je bio kada su naši iseljenici ugledali i goste -  Ambasadora Crne Gore u Vašingtonu g. Miodraga Vlahovića, trećeg sekretara Ambasade Miljana Mugošu, i ekipu Televizije Crne Gore, gospodu Sašu Klikovca i Sašu Jovovića.  

  
 

Druženje je trajalo do kasnih popodnevnih sati. Ovom priliko, oraganizovana je bila i bogata lutrija. Podijeljeni su crnogorski suveniri, knjige, zastave, medaljoni - darovi naših iseljenika, g. Zorana B. Zekovića sa Cetinja, Turističke Organizacije Podgorica, Centra za Dijasporu i Matice Crnogorske 
 


 
  

05. Jul  2007.


 
Ekipa Televizije Crne Gore doputovala u Toronto
 
 
Dio članova Crnogoskog Kulturnog Društva dočekao je u Srijedu popodne ekipu RTVCG koje je doputovala u sedmodnevnu posjetu. U ekipi si Saša Klikovac i Saša Jovovic.

  

  slike sa doceka
 

 

 

 

08. Jul  2007.


Ambasador Miodrag Vlahovic u susretu sa crnogorskim iseljenicima u Torontu pokazao iskrenu i veliku podršku našoj dijaspori 
 
 
 
Prilikom razgovora sa Njegovom Ekselencijom, Ambasadorom Vlahovicem, kao i trecim sekretarom, g. Miljanom Mugošom, crnogorski iseljenici su ohrabreni u svojim nastojanjima da cuvaju crnogorski identitet, kulturu, jezik i domovinu. Takodje, Crnogorsko Kulturno Društvo je obzanilo Memorandum od osam tacaka u kojem se navodi da je potrebno otvoriti diplomatsko-konzularno predstavništvo u Torontu, Kultruni Centar, objediniti i druge crnogorske iseljenike u Kanadi. Na skupu je istaknuto da u Kanadi zivi oko pet hiljada Crnogoraca, od toga najviše u Torontu.
 
   
 

08. Jul  2007.


Prvi put od 1918. g. Crnogorci iz Kanade docekali svog Ambasadora
 
mjesto okupljanja
 
Crnogorci iz Toronta docekali su danas Ambasadora Crne Gore, prvi put od 1918.godine, Njegovovu Ekselenciju, g. Miodraga Vlahovica i g.Miljana Mugosu iz Vasingtona.Okupljanje se desilo na velikom brodu " Jadran" u luci Toronta.
 
Inace, do 1918.g. u Torontu je postojao genaralni konzulat Kraljevine Crne Gore koji je štitio interese crnogorskih iseljenika. Nalazio se na adresi 58 King Street East. Posljednji konzul je bio g. pukovnik Noel  G.L. Marshall.
 
  

 

                     susret sa Ambasadorom
 

07. Jul  2007.


Ekipa Televizije Crne Gore medju Crnogorcima
 
 
Televizija Crne Gore je obišla vise institucija u Torontu i razgovarala sa predstavnikom Ministarstva za etnicke zajednice. U tom razgovori su istaknute mogucnosti da i Crnogorska Etnicka Zajednica ucestvuje u nekim projektima koje podrzava kanadska, provincijska i gradska vlada.
 
Takodje, ekipa Televizije Crne Gore je razgovarala i sa clanom Upravnog Odbora, gdjicom Anitom Barjaktarevic, koja je istakla potrebu otvaranja crnogorskog predstavništva ili Centra u Torontu.
 
     
 
sa RTVCG

  
 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved