Header Graphic
Crna Gora - interesantni prikazi > PODGORICKA SKUPŠTINA - CRNOGORSKO PAMCENJE


13 Jan 2008

 

 PODGORICKA SKUPŠTINA - FAKTI KOJI GOVORE VIŠE OD RIJECI

 


 

 

 

Sam pocetak - ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom, bijo je velika prevara. Nekoliko intelektualaca -
neki u iluzijama da rade veliku i plemenitu stvar, a neki direktno placeni i iznajmljeni - u trenutku
kada su srpske trupe vec cvrsto držale vlast u svojim rukama, pozvali su iz svakog sreza po nekoliko 
" provjerenih '' pristalica, bez znanja i pitanja naroda, i proglasili " Veliku podgoricku narodnu
skupštinu '',  koja je podastrla Aleksandru parce hartije u kome je proglašen kraj nezavisnosti Crne Gore i bezuslovno prikljucenje Srbiji. Otuda su se reakcionarni režimi u Crnoj Gori služili metodom 
zobnice i kamdžije - zobnicu za pojedine prodane bjelaško-zelenaške politikante, a
kamdžiju za - Crnogorski narod. -
Milovan Djilas, 1945. godine

 

 


 

 
 

 

Poštovani,
 
Povod gore recenog vidjenja velikog crnogorskog uma Milovana Djilasa mi dade dešavanje, to jest - Prijedlog koji je podnesen crnogorskoj Skupštini dana 29. Maja 2007.godine o poništenju odluke sramne podgoricke Skupštine koja se održa dana 26. Novembra 1918. godine.
 
Trudeci se da ovo što želim reci ne shvati se kao moje politikanstvo, i pomalo mi je cudno da se traži ''nešto'' što je vec istinita crnogorska istorija i vrijeme poništilo - no svakako reci ce se da sada 6.000 crnogorskih celjadi traži da se jos jednom poništi - ''poništeno''. A, razlog poništenja (koliko sam ja razumijo), je da nekoj Srpsko-hegemonistickoj grupici, tj.jednoj minornoj manjini politicara u Crnogorskom parlamentu, dokaže i pokaže da datum koji oni predlažu i traže, tj.  26. Novembar 1918.godine, je datum koji je bijo i ostao dan i datum kada je jedna grupica crnogorsko-srpskih odroda i izroda sa visokodostojnicima Crnogorske crkve opoganila i poništila ime i prezime države koja ih je hranila i branila..., države koja se zvala i pisala Crna Gora.
 
Ipak, da se moja malenkost u predlozenom Prijedlogu...definitivnom poništenju sramne Podgoricke Skupstine, tj. danu 26. Novembru 1918. godine, ne razlikuje od ponudjenog Prijedloga 6.000 crnogorskih žitelja crnogorskoj Skupštini stare-mlade nezavisne države Crne Gore, dozvolite Poštovani da Vam prezentujem pojedina vjerodostojna dokumenta o sramnoj Podgorickoj Skupštini. Nekolicina crnogorskih odroda i izroda, zajedno sa izdajnikom svih izdajnika Mitrofanom Banom, opoganiše crnogorsko ime i prezime zbog - neki u iluzijama da rade veliku i plemenitu stvar, neki direktno placeni i iznajmljeni da unište i opogane sve što je crnogorsko, zbog ...kako zapisa Svetozar Tomic u svojoj brosuri na strani 61, ...svi troskovi ucinjeni  od 1 oktobra do 17 Decembra 1918. godine- ( datum je po starom kalendaru ), oko ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom  izneli su :

 
147.195.50 dinara
( sto cetrdeset sedam hiljada stodvadeset dinara i 50 /100 ).
 
 
 


 

 

 

 

Postovani,
 
Crnogorsko nacijonalno pamcenje itekako pamti da despot Nikola ''zaboravi'' da u Ustavu 19. Decembra 1905. godine, upiše kako se zove narod koji ga je birao 1860. godine, za knjaza Crne Gore, narod u cije se ime zaklinjao, narod koji ga je do ''njegova'' Ustava hranijo i branijo, narod koji ga je velicao, narod koji je od  njega stvorijo kult, narod koji je 1918. godine, ostavljen na milost i nemilost bjelosvjeckih funjara - predvodjenih Pašicem, Mitrofanom, djelatom Aleksandrom..tamo njima...( sve ovo malo rekoh-napisah bez zlobe i prezira )...ali, napisah ponajviše zbog današnjih kadrovaca i ideologa mlade nezavisne države Crne Gore, koji velicaju tamo neke Ustave bez bezimenog naroda, politicku sicu(manjinu), koja trazi da ponovo zajaše crnogorsku zemlju za neku novu šaku dinara i nekog novog korita...
 
Napisah  zbog CRNOGORSKOG PAMCENJA, zbog CRNOGORSKE NACIJE, zbog CRNOGORSKOG POTOMSTVA...zbog CRNOGORSTVA...z b o g   j e d n e  od  najvecih Crnogorskih  n e p r a v d i  XX vijeka...pokusaja uništenja, pamcenja, zaborava- Crnogorskog uma XX vijeka- imena i prezimena  Milovana Djilasa - Djida.
 
 
 


 Zoran B. Zekovic
, Cetinje - Montenegro

 

OSNIVAC I PREDSJEDNIK FONDACIJE "EAST RIVER-MONTENEGRO" I VLASNIK FIRME "UNIKAT"
FOUNDER AND CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF "EAST RIVER-MONTENEGRO"FOUNDATION and OWNER OF "UNIKAT"
 
 
 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved