Header Graphic
PITANJA I ODGOVORI > ŽENIDBA I SPONZORSTVO


 

 


 PITANJE                  

 1. Poštovani,

Živim u Torontu i prije par mjeseci oženio sam se sa đevojkom iz Crne Gore, ali pošto ja nijesam mogao putovati u Crnu Goru, a đevojka nije mogla doću u Kanadu, vjenčanje je obavljeno preko mog punomoćenika u Baru. Kakva je procedura nakon sklapanja ovakvog braka i koji je sljedeći korak da bih doveo moju suprugu u Kanadu? Ja sam kanadski državljanin. B.L. 

 ODGOVOR              

                        

Da bi Vaša supruga došla u Kanadu kao useljenik, morate pokrenuti postupak sponzorisanja. Tokom tog postupka dokazujete da je Vaš brak “bona fide” brak, što znači da je sklopljen sa iskrenim i časnim namjerama i radi trajne zajednice života. U Vašem slučaju moraćete uložiti više napora da dokažete da je brak “bona fide” s obzirom da ste isti sklopili preko punomoćnika.

Pošto je u pitanju brak preko punomoćenika, Vi morate dokazati iskrenost i časnost namjera putem dokumenata, izjava rođaka, prijatelja, putem pisama i razmijenjenih mailova, putem telefonskih listinga, zajedničkih fotografija (ukoliko ih imate). Vašu vezu morate opisati od njenog početka, navodeći događaje, datume i mjesta koja su obilježila Vašu posljednjih godina.

Pored toga što ćete dokazivati “bona fide” vezu, moraćete oboje tokom postupka da pružite i detaljne personalne informacije. Ukoliko sve te informacije budu tačne a časnost veze potvrđena, odobriće Vam sponzorstvo u ime čega ćete i potpisati “Undertaking of Support” i Vaša supruga će dobiti useljeničku vizu/ nakon obavljenog medicinskog pregleda i sigurnosne provjere.

TIM WEB SITE-A

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved