Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > Hvala Vam


28 May 2006

 HVALA VAM ZEMLJACI NA SVEMU

 

 

Nakon povratka iz Crne Gore u Toronto - susret sa crnogorskim iseljenicima 28. Maj 2006.Postovani prijatelji i zemljaci,

 

Prije svega, zelim da sa vama podijelim neopisivu radost ovih velicanstvenih majskih dana u kojima je nasa domovina Crna Gora obnovila svoju drzavnost. 

I u ovom procesu crnogorski iseljenici pokazali su maksimalnu privrzenost matici, pa je stecena suverenost nas zajednicki uspjeh. 

U ime Centra za iseljenike Crne Gore i u svoje licno ime zahvaljujem se na vasem angazmanu i cestitam vam steceni suverenitet – neka je vjecna nasa Crna Gora! 

 

Kao sto vam je poznato, osnovna misija Centra za iseljenike Crne Gore je rad na zblizavanju matice i dijaspore.

Od samog osnivanja Centar je preduzeo mjere da obnovi pokidane veze sa nasim iseljenicima i osmisli saradnju sa njima. U prvom planu aktivnosti Centra usmjerene su na podsticanje saradnje medju iseljenicima i samim tim jacanju i boljem organizovanju crnogorske dijaspore, njenom intenzivnijem ucescu u projektima razvoja Crne Gore i  ucvrscivanju i sirenju  sveukupnih odnosa Crne Gore sa zemljama njihovog boravka.

 

Jedna od aktivnosti Centra koja ce biti realizovana u narednom periodu je izdavanje krace publikacije/brosure pod radnim naslovom CRNOGORSKE ISELJENICKE ORGANIZACIJE U SVIJETU.

 

Publikacija bi sadrzala informacije o svim aktivnim iseljenickim drustvima, klubovima i asocijacijama u svijetu, kao i drustvima prijateljstva,  njihovim sjedistima, istorijatu, predsjednistvu, aktivnostima, projektima itd. 

Smatramo da bi jedna ovakva publikacija u procesu okupljanja i organizovanja crnogorske dijaspore – nasih iseljenika i svih gradjana Crne Gore koji po raznim osnovama zive i rade u inostranstvu – bila od izuzetnog znacaja. Stoga vas pozivamo da svojim prilozima  uzmete direktnog ucesca u njenoj izradi. 

 

Molimo Vas da svoje priloge obogacene fotografijama i dokumentima od znacaja za vas klub, saljete na adresu:

 

Centar za iseljenike

Ul. Novaka Miloseva bb

81000 Podgorica

ili na email: diaspora@cg.yu

 

S postovanjem,

 

Prof. dr Milan Vukcevic

 


 

Poštovani naši prijatelji,

obracam Vam se u ime svih onih dobronamjernih, pozitivnih i naprednih ljudi iz Crne Gore i svijeta koji su u presudnim trenucima za Crnu Goru smogli snage da postignu pobjedu za Crnu Goru i za sve nas.

Hvala Vam svima na ljepoti kojom ste okitili Crnu Goru, na novi put Crne Gore. Hvala Vam što ste pokazali da taj mali narod ima svoje lijepe strane, možda najljepše na svijetu. I isto tako, hvala Vam što ste uspjeli da pobijedite i one loše strane u svakom od nas i da Crnu Goru povedete u briljantnu buducnost.

Vaš

Zoran V. Raicevic - webmaster site-a

Toronto, Kanada


 


 

Nakon povratka iz Crne Gore u Toronto - susret sa crnogorskim iseljenicima 28. Maj 2006.

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved