Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > Obracanje g. Bulatovicu


31 May 2006

 PISMO CRNOGORSKOJ OPOZICIJI

 


Postovani gospodine Bulatovicu,

Obracamo Vam se, u prvom redu, kao lideru najvece opozicione partije u Crnoj Gori ali i kao lideru bloka za ocuvanje drzavne zajednice Srbije i Crne Gore.

Medjunardna zajednica, kao i citav demokratski, svijet prihvatila je rezultate referenduma i referendum i referendumski proces ocijenila visokom ocjenom. Vi ste tome dali Vas doprinos i zato Vas pozivamo da jos jednom pokazete Vas demokratki kapacitet i za dobro Crne Gore, priznate rezultate crnogorskog referenduma. Vase priznanje, priznanje rezultata referenduma od strane najvece opozicione partije, stavilo bi tacku na ovu, sada vec ispisanu, stranicu crnogorske istorije.

Negiranje rezultata referenduma vodi Crnu Goru u jos vece podjele i daje krila destruktivnim politickim snagama koje snagu crpe iz sukoba, podjela i kriza.

Postovani gospodine Bulatovicu, kao lider najvece opozicione partije imate istorijsku priliku da date svoj doprinos pomirenju Crne Gore. Vladajuca koalicija, kao i svi subjekti pokreta za nezavisnu Crnu Goru, kao svoj prioritet oznacili su prevazilazenje podjela u Crnoj Gori. Pozivamo Vas da i Vi ucinite to isto i na taj nacin posaljete na politicku marginu ektremiste, kako one u Vasoj partiji, tako i one politicke partije kojima SNP i Vi, kao njen lider, sluze samo za njihovu politicku promociju. Ne dozvolite da Vas ucjenjuju oni koji bi bez koalicije sa Vama veoma brzo postali politicka proslost. Vi ste potrebni njima, oni Vama nijesu.

Postovani gospodine Bulatovicu, samostalna Crna Gora je politicka realnost. Budite pragmatican politicar, pokazite svoj demokratski kapacitet, jer se demokratski kapacitet jednog drustva ne mjeri samo demokratskim kapacitetom vlasti, nego i demokratskim kapacitetom opozicije. Vi i SNP mozete presudno uticati na odnose u crnogorskom drustvu, a tom drustvu je danas prijeko potrebno prevazilazenje podjela. Priznanje rezultata referenduma je prvi korak ka tom cilju. Objavite da je za Vas i SNP pitanje crnogorske drzavnosti rijeseno, kao sto i jeste, i ne dozvolite da pitanje crnogorske drzavnosti lideri marginalnih stranaka, u nedostatku ideja, i dalje koriste.

Postovani gospodine Bulatovicu, posteno ste se borili za ocuvanje drzavne zajednice i zato apalujemo na Vas da se odmaknete i odreknete onih koji one koji su se, nista manje posteno, borili za samostalnu i suverenu Crnu Goru, vecinsku Crnu Goru, nazivaju nesojima i volovima. Za dobrobit i prosperitet Crne Gore, okrenite se buducnosti.

Referendum je vec proslost. Crna Gora je nezavisna. Cinimo joj samo dobro.

Clanovi Crnogorsko-Kanadskog Udruzenja u Torontu

Toronto, 31. maj 2006. godine

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved