Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > Ostvari se san u koji sam vjerovao


12 Jun 2006


 KARIJATIDE


 

 

 

 

Artur Sopenhauer zapisa:

 
Jedna unca sopstvenog duha vredi toliko, koliko vredi dve hiljade funti duha drugih ljudi... i nastavi - biti lud, to je medjunarodno pravo. 
  
-Ipak, OSTVARI se san u koji sam vjerovao...MNOGI, cijelih 55.5% CRNOGORSKIH GRADJANA koji na REFERENDUMU koji je za nama zaokruzise ono što je i normalno za celjade - zaokružiše potonju KARIJATIDU koja je falila u kuci koja se zove i piše NEZAVISNA DRŽAVA CRNA GORA.
 
Pokušavajuci ne biti lud - uzeh da VAM se Poštovani javim - obecah - sa Cetinja iz Nezavisne Države Crne Gore...
 
MISIJA - D A -  JE BILA VELICANSTVENA - MISIJA - D A  -  JE BILA SPOKOJNA...JER DEFINITIVNO PROMIŠLJAJUCI SVE ŠTO JE ZA NAMA  GRIJEH JE NE RECI DOBISMO DRŽAVU BEZ  METKA...DOBISMO I POKAZASMO SVIJETU DA PRIPADAMO STAROJ CIVILIZACIJI KOJA KAO DRŽAVA NIJE DOZVOLILA  DA JOJ NEKO ( PA BIJO ON I RODJENI BRAT, SESTRA, MAJKA, OTAC, KUM, DRUG, PRIJATELJ, KOMŠIJA),POGANI - I OPOGANI CRNOGORSKU ZEMLJU - CRNOGORSKI KAMEN - CRNOGORSKU VODU I VAZDUH...


 

 

Poštujuci Vaše dragocjeno vrijeme Poštovani, svakako, poštujuci i svoje vrijeme i obaveze - slavlja je dosta što se tice moje malenkosti - jer vidju / to znam/, da nidje nema obješenih komada /kako bi naš crnogorski narod rekao/..pa uzeh da nešto korisno radim - i zaradim, jer kako sacuvati porodicu -blagostanje - prosperitet i sve što je normalno.
 
 -Ucen sam -uceci neke segrtcke zanate da dolazi vrijeme - da se sada, pa i u buduce, pokazuje  ljubav prema državi, prema porodici, prema profitu - interesu, RADOM I REDOM, - da ce doci vrijeme vrijeme kada ce profitna ljubav prema vlasti i u ime vlasti  polako ali sigurno nestajati - / JER I MORA/, jer pitanje koliko je ta ljubav poštena i iskrena- pa makar i zbog ONOGA kome je namijenjena..No,  ON ce itekako znati promišljeno procijeniti dali je sva ta ljubav prema NJEMU -prema CRNOGORSKOJ DRZAVI - NACIJI - ZEMLJI - VODI - KAMENU I VAZDUHU CASNA...-ON to može /MISIJA GA JE IZABRALA / da ostavi / nece biti sam/, idealan TEMELJ za CRNOGORSKO POTOMSTVO - jer bez toga nema ni  CRNOGORSKOG SAMOPOUZDANJA A KAMOLI CRNOGORSKOG AGONA.

 

 

 

A SVI ONI KOJI ZA SADA MISLE DRUKCIJE OD MOJE MALENKOSTI NJIMA POSVECUJEM  TRI  KARIJATIDE /EDUKATIVNA SUVENIRA/ DA IH POSJECUJU DA NEŠTO NIJESU ZAMIJENILI U NJIHOVOM VIDJENJU NAŠE I NJIHOVE NEZAVISNE DRŽAVE CRNE GORE...JER MOJE *PRAVO* NAD CRNOGORSKOM PRIRODOM /KAMEN - VODA - ZEMLJA - VAZDUH/, SASTOJI SE U TOME ŠTO MOGU / BITI LUD /, SAZNAVATI NJENE ZAKONE I PRAVILNO IH I PROMIŠLJENO PRIMENJIVATI.
 
Zoran B. Zekovic

Cetinje-MONTENEGRO

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved