Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > Crna Gora i S.A.D.


12 Dec 2006

 

PRIJATELJSTVO ZAUVIJEK / THE FRIENDSHIP FOREVER 

 


                           Crnogorci cekaju ukrcavanje na put za Ameriku
 

 

I Vakat je bijo - da Napokon  Crnogorsko celjade sa imenom i prezimenom Miodrag Vlahovic u pismu predsjedniku Sjedinjenih Americkih Država Dzordzu Bušu, povodom stupanja na dužnost crnogorskog ambasadora u Vašingtonu, rece-osta zapisano 9.decembra 2006.godine:

 

...da vjeruje da ce dobri odnosi Crne Gore i SAD-a nastaviti da budu konstanta odnosa dvije zemlje i osnov za njihovo dalje unapredjenje.
 

 


                                             Sedam velicanstvenih

 

Poštovani,
 
Ne slucajno...ne sumnjajuci, kao celjade Crne Gore, u nacijonalnu iskrenost Poštovanog ambasadora Nezavisne Države Crne Gore u Vašingtonu ( SAD), gospodina Miodraga Vlahovica - svakako i ne sumnjajuci ( *ovaj put* ), u prijateljstvo velike Amerike, dozvolicu slobodu da moje vidjenje, odsad pa u neku daleku buducnost, bude- naslov ovog teksta -PRIJATELJSTVO ZANAVIJEK- izmedju država-naroda i nacija... Sjedinjenih Americkih Država i Crne Gore.
 
 Istorija je vrhunski dramaticar...napisa veliki prijatelj- nekadasnje- nezavisne države Crne Gore-arhitekt - Amerikanac iz Njujorka - Whitney Warren 1922.godine, u knjizi Crna Gora - Zlocin Mirovne Konferencije, tako da Postovani, vec kad i napisah ( *ovaj put* ), mišljah na recenicu sa kojom zapoce Vitni Voren svoju knjigu - o nestanku 1918.godine, stare države Crne Gore - saveznice prijateljske Amerike u I svjeckom ratu..

 

 

 

                          Brod sa kojim su Crnogorci putovali za Ameriku


 

 

Poštovani,
 
na kraju ovog recenog dozvolite mojoj malenkosti, ja dolje potpisani, da u Cast imenovanja ambasadora nezavisne države Crne Gore u Vašingtonu ( SAD ), gospodina Miodraga Vlahovica...crnogorkog ambasadora koji se poslije 88.godina, vraca na americku zemlju,- po prvi put da prezentujem orginalne razglednice (licne arhive), iz perijoda 1906.god. do 1912.god...
 
 


Zoran B. Zekovic
Cetinje, Montenegro

 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved