Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > Mladi crnogorski karatisti u posjeti Njemackoj


1 Jan 2007


 

  


               Eppertshausen, Bundesrepublik Deutschland, 09.12.2006

 


 

 

 

  

 

 

09.12.2006 je u Njemackom gradu Eppertshausen održan 5. po redu Nikolaus Cup, takmicenje u Karateu ciji organizator je Sportsko udruženje „Lotus“ ; tradicionalno na takmicenju dolaze u posjetu Karate Klub „Ibar“ iz Rožaja i Karate Klub „Buducnost“ iz Podgorice.

 

Ove godine je u posjetu je došla i Brigitte Zypries Ministarka pravde u Vladi Republike Njemacke, razlog njenog dolaska su priznanja i odlikovanja koje je predsjednik udruženja „Lotus“ Ernes Erko Kalac, dobio od Sportskog Olimpijskog saveza Njemacke i od Predsjednika Vlade Hessen Roland Koch.

 

Ne krijuci zadovoljsto o ucinku Kalaca i njegovog kolektiva, Ministarka je iskoristila mogucnost da razgovara sa djecom ucesnicima takmicenja. U razgovoru su se ukljucili sportaši iz Crne Gore: Vujosevic Konstantin (9. god.): koji je pitao Ministarku, „dali hoce da posjeti Crnu Goru“ i iskoristio priliku da je pozove u posjetu Crnoj Gori. Odgovor je bio da, davajuci do znanja da Njemacka preuzima u januaru 2007 EU-presidentschaft i da je jedan od njenih zadataka da posjeti Crnu Goru. Drugo pitanje joj je postavio Malik Kurtagic (9. god.): " Da li ce posjetiti Rožaje, rodno mjesto Kalaca", odgovor je dobio - "ako bude vremenske mogucnosti naravno, samo da on zna da u delegaciji BRD ce biti i g.din Kalac, pa ce je on podsjetiti za posjetu". Treci je sa Ministarkom razgovarao Zlatan Tutic (10. god.), on je pitao: "kada je cula ona za Crnu Goru i šta misli o Crnoj Gori“, odgovor je dobio da vec dugo ona zna za Crnu Goru i da zna da je Crna Gora demokratski i Evropski orijentisana i da ce ona i Vlada Njemacke pomoci Crnu Goru u njenom demokratskom razvoju. "No, recite vi meni" - pita Ministarka- " gdje ste vi to tako naucili Njemacki jezik?". U glasu su svi trojica odgovorili “gledajuci televizor i satelitski program“, u prepunoj Sali je odjeknuo gromoglasnui aplauz i zadovoljstvo.

 

Inace gosti iz Crne Gore iskoristili su priliku da upoznaju Legendu Fudbala Dragoslava Stepanovica „Stepija“ sa kojim su se u vrlo prijatnom i ljubaznom razgovoru družili i izmijenili iskustva o mogucnosti buduce saradnje.

 

Inace, naši mladi sportaši su na kraju turnira sa osmjehom pokazali pehare i medalje koje su osvojili i sa sobom u Crnu Goru ponijeli.

 

S poštovanjem

Ernes Erko Kalac

Mit freundlichen Grüßen
gez. Ernes Erko Kalac

1. Vorsitzender
GKV Lotus e.V.
Nieder-Röder-Str. 80
64859 Eppertshausen
Tel.: 0049(0)6071.393297
Fax: 0049(0)6071.394330
E-Mail: erko-karate@gmx.de
Home: www.karate-lotus.de
                             

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved