Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IX > In memorial - Slavica Lukezic


19 Feb 2007

 


Obavještavamo rodbinu, kumove i prijatelje i clanove našeg Udruženja da je dana 18. februara 2007. godine u Torontu u 6:30 casova iznenada preminula u 78. godini života naša draga

 

Slavica (Alojzija) Lukezic

 

 

 

 

 


Supruga pokojnog Milana Bulatovica. Pokojna Slavica je rodjena 2. juna 1928. godine u Hrvatskoj, bila je clan Crnogorskog Kulturnog Udruženja od osnivanja 1971. godine, bila je veliki aktivista, a jedan mandat je bila  i sekretar Udruženja.


Bila je omiljena medju našim clanovima i mnogobrojnim našim prijateljima.  Naše Udruženje iskreno žali zbog gubitka našeg znacajnog clana, naše drage Slavice.

Tijelo pokojne Slavice bice izloženo u cetvrtak 22. Februara od 19:30 do 21 sat u Turner & Poter Funeral Home, 2357 Bloor St. W., TorontoCrnogorsko Kulturno Udruženje Toronto
i

Crkva Adventista Sedmog Dana
 

 
JEDAN ŽIVOT
  


Nije lako sresti dragu i iskrenu osobu kao što je bila Slavica ( Alojzija ) Lukezic. Sudbina joj nije dodijelila raskošan život, a ona je nalazila zadovoljstvo u skromnosti. Bila je vesele naravi, veliki drug i prijatelj, društvena i pouzdana osoba i vrlo omiljena u svakom društvu.

Rodjena je u Zagorju, u Republici Hrvatskoj, 02. Juna 1928. godine. Doživjela je svako doba života.

Djetinjstvo i rana mladost nijesu joj bile naklonjene, jer su je zatekli užasi Drugog Svjetskog Rata kojeg se dobro sjecala. Pricala nam je mnogo prica iz toga doba i vodila je racuna da više prica o nekim ljepšim trenucima nego o užasima.

 

U mladosti je bila vrlo energicna, poletna i zdrava, i to su dani kada krece na put kao i mnogi od nas. Put je doveo preko Njemacke do Kanade. Ostaje u Kanadi do kraja života i to je doba njenih i stabilnih i razumnih dana. Taj vremenski period joj je bio i najduži i najljepši.

 

Upoznala je Milana Bulatovica za koga se i udala i ostala sa njim do kraja života, a to je vrijeme koje je trajalo više od cetrdeset godina.

Zajedno sa Milanom postala je clan Crnogorskog Kulturnog Udruženja. Bila je vrlo aktivna i omiljena medju clanovima Udruženja koje je oformljeno 1971. godine. Licno mi je kazala da su joj to bili najljepši dani druženja u njenom životu koji su trajali sve do postojanja zajednicke države - Jugoslavije.

Pozni dani su joj donijeli dosta zdravstvenih problema. Srcana oboljenja, i na kraju srcani udar, preživljela je zahvaljujuci intervenciji doktora - kardiologa i operatora, uz bolnicku njegu i ljekove.

To je njeno vrijeme kad je najviše razmišljala o životu i dosla do pomisli da je spas životu jedino vjera u Boga i Isusa Hrista.

Pocela je da izucava Sveto Pismo, posvetila se spoznaji Hrišcanstva i našla duševni mir u Crkvi Adventista Sedmog Dana.

Kad joj je umro suprug Milan, rekla je da joj nije vrijedno živjeti više samoj i bolesnoj, otišla je u bolnicu 12. Januara i umrla 18. Februara.

 

Nekoliko dana pred smrt njene rijeci su bile: " Ne bojim se smrti, jer je moj Isus sa mnom, ja ga volim i on ce me uzeti i spasiti ".

 

Toronto, 22. Februar 2007.g.

Branko Aleksic


 

 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved