Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VIII > Predavanje o Crnoj Gori u Torontu


10 Apr 2007

 

 UNIVERSITY OF TORONTO - PETER MUNK CENTRE - 09/04/2007

 


 

 

 

Dio Univerziteta u Torontu - Centar Pitera Manka, organizovao je predavanje pod nazivom KUDA IDE CRNA GORA. Ucestvovali su Srdjan Darmanovic - profesor Univerziteta u Podgorici i politikolog, Jaša Jovicevic - novinar i urednik MINE ( Crnogorske Novinske Agencije), Milka Tadic - novinar i urednika casopisa MONITOR i Robert Austin - profesor i šef katedre za Istocno-evropske Studije na Univerzitetu u Torontu.
 
 


 

 

 

Gosti iz Crne Gore su se najvise fokusirali na trenutno aktuelne politicke i ekonomske prilike u Crnoj Gori. Istaknuto je da je jedno sigurno, da Crna Gora nece ici u svoju proslost, vec samo naprijed.
 
Takodje, iznesene su ocjene gostiju o prisustvu organizovanog kriminala, o uticaju politicara na privatizaciju u Crnoj Gori, kao i potrebi vece demokratizacije društva, mogucnosti lustracije i td.

 

 


 

 


Prisutni gosti, studenti i clanovi Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta postavljali su mnoga pitanja medju kojima i pitanja o novom Ustavu, imenovanje jezika, pominjanje CPC u Ustavu, uplivu ruskog kapitala i td.

 
Predavanje je trajalo više od dva sata i bilo je vrlo zanimljivo. Clanovi Crnogorskog Društva su ostali u razgovoru sa gostima, a dio rukovodstva Društva je imao i duže druženje sa nekim od gostiju.

 


 

 

 

Projekat Peter Munk Centre-a je primljen vrlo pozitivno i Crnogorsko Kulturno Društvo ce nastaviti da podrzava projekte koje imaju za cilj afirmaciju vrijednosti modernog društva.
 
Takodje, Crnogorsko Kulturno Društvo namjerava da predlozi Peter Munk Centru ucešce u zajednickim projektima u Torontu, Kanadi i Crnoj Gori.
 
 
 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved