Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VIII > CRNOGORSKI SUSRETI U KANADI


15 Jun 2007

 

 TORONTO 07. JUL 2007. g. / WASAGA BEACH 08. JUL 2007.g.

 
Sjajne uspomene iz 1985. - Toronto. Da opet bude kao nekad

 

 

 

U toku pripreme za crnogorski piknik na Wasaga Beach-u i
susrete iseljenika u Torontu, 07-08. Jul 2007.g.

 

 

CRNOGORSKO KULTURNO DRUŠTVO - TORONTO KANADA

THE MONTENEGRIN CULTURAL SOCIETY – TORONTO CANADA

 

 

 710- 77 Howard St                                                                         Phone +1 416 624 2567

 Toronto, Ontario                                                                           e-mail: montenegro-canada@rogers.com

 M4X 1J9, Canada                                                                          web site: montenegro-canada.com

 

 

Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta se naveliko priprema za crnogorski piknik i susrete iseljenika koji ce se održati u Torontu 07. Jula i u provincijskom odmaralistu Wasaga Beach 08. Jula 2007. godine. Do sada je dolazak na skup iseljenika najavilo vise od 120 nasih iseljenika, kao i prijatelja Crne Gore iz Kanade. 

 

U Subotu, 07. Jula 2007. godine, clanovi Crnogoskog Kultrnog Društva iz Toronta ce biti domacini delegaciji crnogorske Ambasade u Vašingtonu, Njegovoj Ekselenciji, Ambasadoru Crne Gore g. Miodragu Vlahovicu i trecem sekretaru Ambasade, g. Miljanu Mugoši. Istog dana, planirana je zajednicka gala-vecera, kojoj ce prisustvovati oko 40 clanova Društva iz Toronta - oni clanovi, koji su u posjednjih 15 godina najvise iznijeli breme cuvanja crnogorskih vrijednosti, kao i oni clanovi koji su od skoro postali dio jednog tima kome je ljubav zajednicka.

 

U Nedjelju, 08. Jula 2007. godine, u odmaralištu Wasaga Beach, u ranim jutarnjim satima, pocece okupljanje iseljenika. U predivnom ambijentu, iseljenici ce se družiti, razgovarati sa gostima iz naše Ambasade u SAD. Kao dio programa, predvidjena je i lutrija, gdje ce dio nagradnog fonda biti crnogorski suveniri, zastave, knjige i td.

 

Takodje, na poziv Crnogorskog Kulturnog Društva, Kanadu ce posjetiti i ekipa TV Crne Gore, gospoda Saša Klikovac i Saša Jovovic. Oni ce pratiti cio tok susreta iseljenika u Torontu i na Wasaga Beach, kao i dolazak Ambasadora. Isto tako, predvidjeno je da novinari RTVCG naprave i više emisija i priloga o našim iseljenicima, kao i o Kanadi.

 

Crnogorsko Kulturno Društvo je uložilo mnogo truda posljednjih godina da objedini crnogorske isljenike, da se poveže sa crnogorskim institucijama i da bude predvodnik slicnih organizovanja širom svijeta. 

 

Crnogorsko Kulturno Društvo otvara vrata svim onima kojima je Crna Gora na srcu, cija sloboda i nezavisnost je i njihova sreca. Mi širimo prije svega - ljubav; u ovom dalekom svijetu dje smo prepušteni svojoj sreci, moramo znati jedni za druge i moramo pomagati jedni druge.

 

  

 

 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved