Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VIII > Vi ste naša topla ruka iz daljine


17 Jul 2007

   
 

 
Pismo Arhimandrita Goražda iz Argentine Crnogorskom Kulturnom Društvu iz Toronta

 


! Oktobra 2007. godine, Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta je uputilo - $ 750,00 dolara pomoći Crkvi Sv. Nikola.

________________________________________________

Neka ve Bog Blagoslovi Vas i vašu famelju!!!

Velika radost me dobila kad ste se javili. Web site vaš je vrlo lijep, da svi od naše dijaspore poznajemo što činite vi u Kanadi. Mi ovđen u Argentinu nijesmo jos tako organizovani.

 
Kad sam bio u Crnu Goru mogao sam doznat koliko je bio voljen Vladika Antonijo Abramović, znam da je bio čovjek od velikoga srca.  

Mene i sve vjernike od Crkve Svetoga Nikole u Ćaku ste nas iznenadili sa vašom velikodušnošcu. Ako pitate što trebamo - DOSTA, ali najsprešnije je sada da popravimo krov.

Zahvaljemo vama, ne samo za materijalnu pomoć, no za simboličnu zajednicu sa nama, bez obzira na geografsku daljinu od vas. To je za nas veliko, zašto nijesmo sami; da druga braca od naše vijere za nas brinu i u daljinu nam pruže tople ruke. Oćemo tvrde temelje da postavimo u Argentinu,  kako želi Mitropolit Mihailo, isto tako ako je moguće i u Australiji.
 
Sa  ljubaznošću

Archimandrit Goražd

Apostolik Vicario za Južnu Ameriku
Crnogorska Autokefalna Pravoslavna Crkva
 
 

 


 


 


 


Akciju pomoći za jedinu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu u dijaspori, a koja se nalazi u provinciji Ćako u Argentini pokrenuo je crnogorski publicista Gordan Stojovic.
 
Akciju je pozdravilo i Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta. Koordinator Crkvenog Odbora pri Društvu ( koji je obnovljen 08. Jula 2007.g., nakon par godina prekida u radu) , gdjica Anita Barjaktarević je pokrenula akciju prikupljanja pomoći, i dio članova Društva ce učestvovati u skupljanju novčane pomoći Crnogorskoj Crkvi u Argentini.

Kontakt
 
Anita Barjaktarević- koordinator Crkvenog Odbora

Adresa: 1840 Bloor St. East # 904
Mississauga, ON, L4X 1T2
 
Telefon: 1 416 731 6402
 
 


     
 

   

  

 

 
 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved