Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VIII > Pismo iz Kanade


4 Aug 2007 EHO IZ DALJINE


   
 

 

Svakodnevno prateci dogadjaje u otadzbini Crnoj Gori,sa iskrenom nadom da je granulo sunce poslije rujne zore nezavisnosti, cesto osjetim neku gorcinu, citajuci vijesti i novosti iz stampe. Sva ova peripetija oko donosenja Ustava, koja, da uzgred napomenem, mnogo lici na onu pred referendum za nezavisnost, baca, ponovo, ruznu sliku na nasu novu, nezavisnu Crnu Goru.
 

Opzicija se, kao i uvijek, ponasa kao da to nije i njihova drzava, kao da oni dolaze odnekud, a ne kao da su tu i kao da su i oni Crnogorci (pa i nijesu, po svemu sudeci). Kad pogledate ko je opozicija u Crnoj Gori- pa sve stranci, Srbi, Bosnjaci itd.
 

Ne radi se tu o Ustavu,onoliko koliko se radi o preuzimanju vlasti.PREUZETI VLAST to je smisao postojanja opozicije, ali i unistiti Crnu Goru - to je cilj.To se opozicionim liderima vrti u glavi,briga njih i za Ustav i za Crnu Goru. Fotelja je njihova bolest, i to hronicna, od koje, za njih, nema lijeka.

Siguran sam da je gospodin Kostunica dovoljno inteligentan da nikada ne bi dozvolio da ti i takvi dodju na funkciju, jer, ako izdaju sopstveni narod i drzavu, sta bi onda uradili sa drugim narodom i drzavom.
 

Jos uvijek nezavisnost nazivaju “separatizam” i jos uvijek ne prihvataju realnost. Oni bi kao da se sporazumom donese Ustav u parlamentu, ali pod uslovom da se prihvate njihovi uslovi.”Dogovor ali pod njihovim uslovima”-pa sta oni misle, koga to oni hoce da prevare,sadasnju vlast ili narod-ili oboje ? Tamo neki Popovic, Medojevic, Mandic, Kadic, Zizic……..pa zar nikad nece shvatiti da ih narod zna?! Oni se samo zovu razlicito, ali su im iste misli, namjere, ciljevi itd. Mi smo Crnu Goru dobili glasanjem naroda, i pravilno je da tako dobijemo i novi (i istorijski Ustav. Narod je najbolji svjedok danasnjice i buducnosti te nase i jedine Crne Gore. Oni koji je nece takvu, samo sanjaju da ce je vratiti u mrak i ropstvo –NIKADA VISE !

Kako neko moze da kaze da je to sto on hoce u interesu Crne Gore i crnogorskog naroda, kada, kao prvo,ne priznaje nezavisnost,ne postuje drzavne simbole itd.i,kao drugo nepopravljivi je neprijatelj Crne Gore. Ja shvatam da,kao opozicija, ne prihvata stavove i programe vladajuce stranke i da je zbog toga mrzi,ali da mrzi zemlju u kojoj zivi i koja mu dozvoljava da se tako ponasa, to ne shvatam i ne prihvatam.
 

Ima mnogo amerikanaca koji ne vole Busa, ali to ne znaci da ne vole Ameriku,naprotiv, oni su redom zaljubljeni u svoju zemlju. Sta bi se dogodilo da opozicija u Americi trazi da se ukloni americka zastava kao uslov da opozicija prisustvuje zasijedanju parlamenta? Mozete li to da zamislite!?
 

Za opziciju u Crnoj Gori, clanavi vladajuce koalicije su kriminalci, mafijasi i sl. A nikada nijesu iznijeli nikakav program razvoja Crne Gore, kao alternativu.Oni to nemaju. Njihov posao se svodi na to da nekoga ocrne - i kada to urade oni su svoj posao uradili, i neko ih za to placa.Da nije njih Srbi u Crnoj Gori bi stradali, ali, sreca,oni ih cuvaju i brinu se o njima-kao da crnogorski Srbi ne shvataju da ti isti izdajnici svoga roda, izdace i njih, samoako im se ukaze za to prilika i kad im to bude u interesu.Oni znaju da su im bas ti i takvi najveci neprijatelji a ne Crna Gora i crnogorski narod.
 

Na svu srecu-NE MOGU NAM NISTA ! Crna Gora je istina koju nece da vide, ali i ne treba,nama takvi i ne trebaju.Mi smo takve i pobijedili.


Fikret Kurpejovic

 

Mississauga, Canada

 

 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved