Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VIII > Tragom novinarskog clanka


12 Sep 2007


 

PISMO IZ ARGENTINE

 
 


 

 
 

 

DRŽAVNOM TUŽIOCU CRNE GORE, GOSPODJI VESNI MEDENICI
DIREKTORU UPRAVE POLICIJE CRNE GORE, GOSPODINU VESELINU VELJOVICU
 
 
Svaki covjek bez morala, casti i poštenja zaslužuje ignorisanje i prezir, jer svako polemiziranje sa takvom osobom moze te dovesti na njegov nivo, što normalno niko posten to ne želi.
 
Ako sa aspekta pojedinih novinara gledamo i tumacimo da je u demokratiji sve dozvoljeno, pa i objavljivanje lažnih i netacnih informacija, onda to nije demokratija, to je anarhija. Isto tako, ako podrazumijevamo da je sloboda štampe i govora da možemo svakodnevno da vrijedjamo poštene ljude i nazivamo ih lopovima i kojekakvim najnepristojnijim rijecima i njih i njihove porodice, onda nešto nije u redu sa novinarstvom i sredstvima informisanja Crne Gore. Normano da ovdje ne mislim u cjelini, jer postoje i takvi mediji i takvi novinari koji zaslužuju svaku pohvalu. Ne samo da se u kontinuitetu napadaju pojedine osobe, vec je tema napada i sama država Crna Gora u kojoj su rodjeni i žive.
 
Kodigo novinarske etike nas ne uci da se utrkujemo ko ce na naslovnoj strani ispisati više bombastih naslova i uvreda, a to se uglavnom radi zbog tiraža, a i neprofesionalnosti novinara koji to rade. Najopasnija stvar u svemu tome je to što to postaje duševna hrana citalaca i jednostavno traže takva sredstva informisanja, a kao posljedica slabe hrane je - bolestan covjek.
 
Na gore imenovane institucije sistema se obracam iz sledeceg razloga:
Dana 4.9.2007 godine na 12toj stranici "DANA" sam ja Dušan  Madžarovic nazvan lopovom, da sam pokrao neko stovarište i sa novcem pobjegao u Argentinu da bi izbjegao sudsku odgovornost. S obzirom da imate sve tako fino napisano, to sam vam ostavio 10 dana vremena da bez moje intervencije napravite uvidjaj u sve ove monstruozne laži, dodjete do istine i eventualno protiv mene pokrenete sudski postupak. Pošto poznajem svoje moralne kvalitete i da sve to što je napisano protiv mene je LAŽ, to zbog nanijetih uvreda molim da se protiv odgovorne osobe "DANA" i protiv eventualnog potpisnika ove lažne informacije  preduzmu sve potrebne radnje za njihov sudski proces, a meni licno dostave njihova imena za moje daljnje potrebe. Napominjem da iza svega ovoga stoji Ambasada Srbije u Argentini i 3-4 prodate Crnogorske duše. I taj kome je podmetnut napisani tekst da ga potpiše i taj koji ga je pripremio, kao i tom za Crnu Goru NESRECNOM "DANU", dobro su poznati moralni kvaliteti Dušana Madžarovica, ali ja postajem pojedinim ANTICRNOGORSKIM ELEMENTIMA politicka smetnja, kako u Crnoj Gori, tako i izvan njenih granica i postajem politicki lopov, a takvih politickih lopova u zadnjih 10 godina je proizvedeno puno u Crnoj Gori.
 
Uglavnom, takve vrste lopova i kriminalaca su proizvod jednog dijela TOTALNO NESPOSOBNE, MORALNO POSRNULE I KRAJNJE ANTIDRZAVNE CRNOGORSKE OPOZICIJE, koja nažalost nalazi svoje pomagace i utocište i u pojedinim sredstvima informisanja i pojedinim nemoralnim, korumpiranim i neprofesionalnim novinarima, koje poslije, ako im se nesto dogodi neprijatno i nepoželjno, to koriste za svoje politicke spekulacije.Ovoj temi i pojavi politickog manumulisanja u sveri novinarstva, treba pristupiti vrlo hitno i studiozno, jer Crnoj Gori ne može služiti na cast da ima pretucene novinare, a ne cak i mrtve.
 
Bolesne, i po Crnu Goru, mracne politicke ambicije jedne manje grupe ljudi, dovode Crnu Goru u situaciju u kojoj se nalazi.  Necu se zadovoljiti odgovorom ako mi se kaze da trebamo više tuzilaca i policije nego što imamo naroda. Jednog dana se mora poceti rješavati ova goruca Crnogorska i necivilizovana tema i u zatvor stavljati i prave lopove, a isto tako i one koji tako "HRABRO" svakog dana vrijedjaju, a ne odgovaraju baš nikome.
 
Svaka država u svijetu pa i Crna Gora, ako nema dobru i uspješnu policiju, tužilastvo i sudstvo je država bez buducnosti. Od onih koji pisu o lopovluku, kriminalu i slicno, navedeni organi moraju tražiti konkretne podatke za uvodjenje sudskog postupka, a u protivnom, ukoliko se radi o laži i neistini, onda pokretati postupke i prema onima koji ih šire i javno objavljuju.
 
Ko se sve bavi novinarstvom nije mi poznato, a isto tako ne znam ko sve vodi te kuce informisanja, ali znam i siguran sam u sledece: AKO JE POP OLICENJE MORALA PRED BOGOM, ONDA BI TO TREBAO BITI NOVINAR PRED NARODOM. Novinar koji gleda materialne i politicke interese je samo sjenka od novinara. To moraju biti moralno jake osobe, nezavisne od nikoga i po svojoj cistoj savjesti informisati istinito, provjereno, tacno i na vrijeme.
Zašto je bas izabran "DAN" da se o meni napiše ova LAŽ, to je Crnogorskoj javnosti vec odavno poznato.  Dan je pojam svitanja, budjenja života, rada i svega lijepoga što se dogodi u toku njega, a SREDSTVU INFORMISANJA "DAN" bi više odgovaralo  IME "TAMNA NOC", jer nastaje neko mrtvilo, sve nespokojno spava, a samo KRVOLOCNE ŽIVOTINJE tumaraju i traže svoje žrtve i plijen, a PLIJEN je i sama država Crna Gora i svi njoj odani gradjani.
 
Mislim da je u životu najvažnije polagati moralni ispit pred svojoj sopstvenom savešcu i ako si tu cist, onda si cist i pred samim gospodom bogom. Patriotizam i moral imaju i jednu vrlo vaznu naslednu komponentu. Govoreci o toj naslednoj komponenti u negativnom smislu, onda se može reci da je to najveca RAK  RANA  Crne Gore vec više od 100 godina. Svako nam je bliži i miliji od sopstvene države u kojoj smo rodjeni i mi i naši preci i u kojoj živimo. Mislim da nam Bog nije mogao dati veceg ZLA. Živimo u nadi da da ce jednog dana i izmedju nas zavladati sloga i da cemo se SVI ZAJEDNO okrenuti nasoj zajednickoj državi Crnoj Gori.
 
Nije skromno od mene, ali se osjecam duznim da napomenem neke pojedinosti iz intimnog privatnog života moje familije: Dokle smo mi kao djeca rastli, jednog dana moja majka rece mom ocu "Bojo, moj crni Bojo, idi pa traži boracku penziju, jer je dobiše i oni koji rata nijesu ni vidjeli, a ovu djecu treba školovati, a on joj bez cekanja odgovori: Bog ce pomoci moja dobra Zlate ,a ja nijesam proša pješke od Podgorice do Trsta i Zidanog Mosta da ratujem zbog penzije, nego zbog slobode Crne Gore i ove naše djece. Ona mu odgovara, e kad si mi tako lijepo odgovorio, to ti nikad više necu pomenuti, a da znas da mi je milije što si  ODIO ZA NJIMA, NO PRED NJIMA. Eto, završio je svoj zivot i bez te penzije.  Novembra mjeseca 2000. godine, kao sportisti nastupaju na jednoj manifestaciji u UBLIMA i moja 2 sina. Izlaze na binu ogrnuti sa Crnogorskim zastavama, a napolju u mraku 7-mi BATALJON sa navucenim carapama na glave. Isto krajem, mjeseca Novembra u Parizu 2001. godine uspijevaju kod svjetske federacije da nastupaju na svjetskom prvenstvu u  Bodi Bildingu pod imenom i zastavom Crne Gore. Osvajaju titule prvaka, a pehare poklanjaju Crnoj Gori.
 
Ne napominjem sve ovo iz razloga da skrenem pažnju na neki posebni patriotizam moje familije prema Crnoj Gori, nego zato što je ONA nešto NAJSVETIJE što svi skupa imamo i za koju se treba i žrtvovati i živjeti.
Mene i moju familiju nece imati niko za protivnika, pa ni OVI zbog ovih LAŽNIH lopovskih rijeci, ali u nama ima i imace za velikog protivnika svako onaj ko radi protiv Crne Gore i Njenih interesa .
 
Na kraju želim napomenuti da je krajnje NEODGOVORNO i NEMORALNO tako LAŽNO pisati o CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI i Mitropolitu Mihailu i njegovoj posjeti Argentini. To je bila posjeta koja se slobodno može nazvati ISTORIJSKOM i koja ce ostati dugi niz godina u prijatno sjecanje Argentini i Crnogorskoj emigraciji, a služiti na cast i ponos Crnoj Gori. Posjeta je prevazišla sva ocekivanja i obavljena po planu i svim protokolarnim procedurama i izražena je posebna pažnja i gostoprimstvo, kako vjerskih, tako isto i državnih organa. Sredstva informisanja su svakodnevno davala veliki publicitet toj posjeti, a slike su bile i na naslovnim stranama. O istinitosti svega ovoga je Crnogorska javnost informisana putem televizije.
I ova MONSTRUOZNA LAŽ je objavljena u "DANU" 4.9.2007. na 12-toj stranici i proslijedjena po istom NALOGODAVCU.
 
DUŠAN  MADŽAROVIC
 
 
 
 
 
 
 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved