Header Graphic
RELIGIJA > Akcija Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta


26 Jul 2008


 


 IZGRADNJA HRAMA CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U LOVĆENCU


Akcija Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta

! Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta  poslalo je 18. Novembra 2008. godine Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi 2.600 kanadskih dolara - za akciji izgradnje hrama CPC u Lovćencu, u Srbiji

Crnogorsko Kulturno Društvo iz  Toronta je pokrenulo akciju prikupljanja pomoci izgradnji Hrama Crnogorske Pravoslavne Crkve u Lovćencu.
 
Koordinator Akcije je bio član Društva Ivo Banović
 


 
Centralna proslava Slave Svjetske unije etničkih Crnogoraca „Krstaš“, Sveti Prevedni Ivan Crnojević održana je u Lovćencu, 04. jula 2008. Pored Crnogoraca iz Vojvodine, Srbije i Crne Gore, proslavi su prisustvovali i Crnogorci iz Hrvatske, Madjarske i Austrije.
 


 
Tom prilikom, Mitropolit Mihailo, u pratnji Episkopa Simeona i svještenstva Crnogorske pravoslavne crkve, osvještao je kamen temeljac za hram posvećen Svetom Pravednom Ivanu Crnojeviću.

 

 
Kamen temeljac su postavili, Mitropolit Mihailo, Gradonačelnik Cetinja Milovan Janković i predsjednik Skupštine opštine Mali Idjoš, Pal Karolj, a projekat hrama i povelju postavio je pored kamena temeljca, predsjednik Krstaša Nenad Stevović.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su. KUD „Etnopedija“ iz Novog Sada, Milena Vukotić i narodni guslari Žarko Martinović i Raco Seratlić

 

 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved