Header Graphic
RELIGIJA > Putevima Crnogorske Pravoslavne Crkve - II


31 Oct 2008
 Eparhija Podgoričko - Dukljanska   prvi put na internetuNaš prijatelj, Blagoje Velimirović iz Podgorice obradovao nas je sa svojom kolekcijom fotografija o Crnoj Gori, prije svega o Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi. Ovaj put, naš web portal će prvi put na internetu objaviti slike iz Eparhije Podgoričko-Dukljanske i time započeti njenu promociju


 
EKSLUZIVNE PRIČE I FOTOGRAFIJE NAŠIH SARADNIKA

Danas postoji na desetine crnogorskih medija, institucija i web portala širom svijeta. Neđeljno se objavi na hiljade priča i tekstova. Zanimljivo je da ni jednom crnogorskom mediju ili instituciju nije bastalo da aktivnije medijski  promovišu nova dešavanja u Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi. Sticajem okolnosti, desilo se da jedna priča, pojedini ljudi i njihove slike budu dostupne široj javnosti nakon prelaska razdaljine od skoro deset hiljada kilometara.  Postavlja se pitanje - Da li za Crnogorce ima mjesta u sopstvenoj državi?

Umjesto davanja odgovora, mi ćemo ustupiti prostor ovim odanim ljudima koji godinama, mirno i dostojanstveno, pastirski pješače pod nazivom Crnogorska Pravoslavna Crkva i pokušavaju da na crnogorskim trgovima, u crnogorskim crkvama i manastirima, obnove vjeru u Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu. Na tom putu obnove nailaze na hrabre Crnogorce, na ponosne ljude. Koliko ih ima - to više nije ni važno. Važno je da ih ima i da postoje.


 


 


 HIROTONISANJE EPISKOPA CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

  

Na Lučindan, 31. Oktobra 2008. godine, uz prisustvo Svještenstva Crnogorske Pravoslavne Crkve, kao i vjernika, u Crkvi Sv. Jovana Krstitelja u Bajicama, izvršeno je rukopoloženje novog Episkopa CPC - g. Goražda. Time se stice jedan od uslova da CPC preraste u rang Patrijaršije.


   nastavlja se
 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved