Header Graphic
RELIGIJA > Segmenti Crnogorske Istine


16 Jan 2008

 
 

 

ekskluzivno sa Cetinja - PECATI

 

  

 

 

 

PECAT CETINJSKOG MANASTIRA

 

 


... iako sam ja bio u sukobu sa svojim vlastitim svijetom, nije to zato što sam ga mrzijo nego zato što se nijesam moga pomiriti sa njegovim lažnim aspektima...rece crnogorski um XX vijeka Milovan Djilas...i osta zapisano -  9. decembra 1968. godine., u Njujorku - USA

...ne tako davno ucen sam u svome esnafu da kada imaš - prepoznaješ istinu, sve ti je lakše i ljepše..., a kada ne prepoznaješ to što radiš - imaceš posla sa ''djavolom'' i s mržnjom.
 
 
 .. .jedno od veoma bitnih obilježja (spoljnih) - države Crne Gore, crnogorskog naroda, crnogorske nacije, crnogorske crkve, crnogorske kulture i baštine oduvijek su bili - jesu i pecati institucija koje su bitisale i danas bitišu na crnogorskoj zemlji... jer i prestavom Pecata dolazimo do spoznaje jednog veoma bitnog segmenta crnogorske istorije u vjekovima koji su za nama.

 
   


   

 

   


 

 
Ne želeci da pokušam da dajem svoja licna vidjenja  na fotografije Pecata koje su koristile crnogorske institucije (ne zato što ne znam)...vec s`razlogom što pomalo mi je itekako cudno da niko se ne nadje da ''plasticno''- pojedinim ''crkvenjacima''; pojedinim ''ucenjacima''; pojedinim ''savjetnicima''; pojedinim ''mentorima i poltronima'' ne rece - nenapisa...da ostane zapisano:


" uzmite celjadi da nesto radite...opravdajte celjadi te zobnice jer nije i sramota da kažete -napišete bez lažnih aspekata kako je Crnogorski vladika i vladar Sveti Petar Cetinjski, završijo u Slovenskoj Rusiji od ''svoje brace po vjeri''...godine 1785."

 


 

 


PECAT CRNOGORSKOG KONZULATA U SKADRU I PECAT DVORCE PETROVICA NA RIJECI CRNOJEVICA

 
 
 


 Zoran B. Zekovic, Cetinje - Montenegro

 

OSNIVAC I PREDSJEDNIK FONDACIJE "EAST RIVER-MONTENEGRO" I VLASNIK FIRME "UNIKAT"
FOUNDER AND CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF "EAST RIVER-MONTENEGRO"FOUNDATION and OWNER OF "UNIKAT"
 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved