Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - VI > Posjeta Ambasadora, g. Miodraga Vlahovica Torontu


16 May 2008


   SUSRET SA AMBASADOROM  Ambasador Crne Gore za SAD, Kanadu i Island, gospodin Miodrag Vlahović bio je u posjeti Torontu, 15. Maja 2008.g. Tom prilikom, Ambasador i Prvi Sekretar, gospodin Veljko Milonjić, susreli su se sa dijelom članova Crnogorskog Kulturnog Drušva iz Toronta. Susretu su prisustvovali sljedeći članovi: Zoran V. Raičević, Anđelka Marković, Neno Kovačević, Vojislav Rašović, Nevenka Rašović, Vesna Kadović,  Branko Aleksić, Milinko Vulanović, Slobodan Kračković, Željko Roganović, Veso Radulovic, Mery Laličić i Đorđije Bjelica.

Ovom prilikom, iseljenici su iznijeli svoje viđenje odnosa prema dijaspori. Istaknuta je potreba otvaranja konzulata Crne Gore u Torontu, đe živi i radi naviše iseljenika.

Neki članovi su govorili i o svojim zapažanjima prilikom posjeta Crnoj Gori. Posebno je istaknuto da država Crna Gora vrlo malo radi na jačanju crnogorske nacionalne svijesti i da se Crnogorci kao narod, nažalost, suočavaju sa naslijeđenim problemima koji i dalje prijete njegovom očuvanju.
 

Prilikom razgovora, pokrenute su i druge teme iz oblasti ekonomije i kulture i naznačeno je da bi otvaranje crnogorskog konzularnog predstavništva bilo vrlo značajno, jer buduće diplomate u Torontu bi mnogo uradile   na "  buđenju " crnogorske dijaspore u ovoj prostranoj zemlji.

Ova posjeta crnogorskim iseljenicima u Kanadi je treća u nizu od kad je g. Vlahović imenovan za Ambasadora Crne Gore u Vašingtonu, SAD.

Ambasador Vlahović je upoznat i sa aktivnostima Crkvenog Odbora Crnogorske Pravoslavne Crkve koji je u proteklom periodu skupio određena finansijska sredstva i uputio svještenstvu.
Inače, članovi CK Društva su do sada tri puta bili u posjeti Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, kao i konzulatu Crne Gore u Njujorku.


    

 


 


 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved