Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > BRANKOV UGAO


13 Nov 2008 

 piše - Branko Aleksić, Toronto  
Sa velikom ozbiljnošću treba prihvatiti komentar Blic-online koji je počastio Amfija sa jednim karakternim izrazom ustuknuo - kojim se može ispisati sva njegova biografija. Ta riječ kod nas u Crnoj Gori se najčešće primjenjuje na vola, a eto Blic  je  primjeni i na Vladiku. Amfijeva  slika objavljena na PCNEN  vijesti, kao da ćuri  kroz prozorčić, prvo me posjeti na lik  Sadama Huseina  kada su  ga izvukli iz pećine i zagledali zube.

Vjerovatno je  pop Risto sada shvatio koliko je jadna Crnogorska vlast nemoćna da mu tako nešto kaže. Da se Amfi slučajno ponaša prema Srbijancima i srbijanskoj vlasti kao što to radi prema Crnogorcima , ne bi ga oni ustuknuli kao Blic, nego bi ga još i ujarmili. To se viđelo sada na Saboru. Amfi je htio da "sahrani" živog patrijarha i odmah je bio kažnjen dvotrećinskom većinom glasova u Saboru.

Ostala mu je još jedna mogućnost, a to je da mu Patrijarh završi kao nekad Vladika Dožić. Mnogi srbijanski vladike su u sprezi sa vlašću, gledajući i u perspektivu Srbije, misleći na bolji i  srećniji život, znajući varvarsko ponašanje popa Rista teško da će dozvoliti da jedan takav uzurpator dođe do tako važnog položaja.

Ne dozvolite da falsifikator pop Risto ikada više pričesti patrijarha Pavla.

 Nov.13. 2008.

Branko Aleksić


 


 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved