Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > ISTINA POSTOJI, IZMIŠLJATI SE MOŽE SAMO LAŽ


21 Dec 2008

 
 PRIJATELJSTVO  
ZANAVIJEK

 
 Piše Zoran B. Zeković, Cetinje

 

 


Dear Zoran,

I am sure you have heard the exciting news: Hillary Clinton is nominated to be our next Secretary of State! This is great news for our country. She understands the challenges we face, and her experience and judgment will help President Obama restore America's reputation in the world and make our nation more secure.

Sincerely,


Bill Clinton 
 

 

 

 

 

  

 

Poštovani,
 
 
...kada sam, prijed par godina, započeo projekat PRIJATELJSTVO ZANAVIJEK / FRIENDSHIP FOREVER...misiju prijateljstva crnogorskog i američkog čeljadeta, nijesam ni mogao pretpostavljati šta sve prikupih /odkupih/ za lične arhive na temu  Crnogorke i Crnogorci na Američkoj zemlji u potonja 2-va vijeka koja su za nama...


 
Fakat je, da bez zle namjere, ovaj projekat trebao je da radi neko drugi /neko crnogorsko ministarstvo, institucija/..no, ipak, Poštovani, ne smijem biti kritičan, jer i *moja* Fondacija East River -Montenegro je registrovana kao crnogorska institucija - s` izuzetkom ( nijisam na budžetu države)... pa moguće da mi je i lakše - da kao crnogorski slobodnjak nastavim  jedini - normalni put prosvjećenja... pa čak i bez obilatog budžeta za kulturu i baštinu Crne Gore.
 
 
Poštovani,
 
...ovaj put bih Vam prezentovao par unikum fotografija iz ličnih arhiva koji i na neki način pripadaju *američkom i crnogorskom  nacijonalnom blagu*, a nađoh ih - (otkupih), od jednog crnogorskog čeljadeta.

 
p.s.  u nominaciji- izboru novog Secretary of State - (proleterske Amerike), Mrs. Hillary Rodman Clinton, -dozvolite, Poštovani, da Vam u tu čast prezentujem partituru Američke Himne, period 1915. godina. Ovaj dokument (partitura) je lična svojina i otkupljen je od jednog crnogorskog celjadeta s` crnogorske zemlje, a i koji mi reče da mu je đed donijo iz Bjut Montane* USA.

 
 

 

 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved