Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > PRIJATELJSTVO KOJE SE POŠTUJE


7 Jan 2009

  

   THE HEART`S HIGHWAY   


 


 

...*PAX TIBI MARCE,EVANGELISTA MEUS*... osta zapisano.
 
Poštovani,
 
..potraja moje bitisanje na crnogorskoj zamlji /fakat/ poduže, no i što planirah...
 
Pošto ne tako davno obećah u nekom mome predhodnom javljanju ime i prezime dame čije prijateljstvo uveliko poštujem..dozvolite MI da ovaj put - budem *glasnik* nečega što je makar za mene na neki način i države (*predpostavljam*) u kojoj za sada bitisem - privilegija PRIJATELJSTVA KOJE SE POŠTUJE...no, da budem dorečen, i da Vam prezentujem - napišem puno ime i prezime američkog čeljadeta-dame - Mrs. Hillary Rodman Clinton.
 
 
 
Ipak, pošto ne pripadam crnogorskim čeljadima staro-nove dogme svakako, Poštovani, učeći ponešto, naučih od mojih učitelja da PRIJATELJSTVA SE NE ZABORAVLJAJU, pa u to ime, ovaj put, Vam prezentujem nekoliko vjerodostojnih artifakata američkog nacijonalnog blaga koji se nalazi u mojim ličnim fondovima.
 
p.s. ovaj naslov -THE HEART`S HIGHWAY- knjiga sa cvijetom - donese jedno crnogorsko čeljade 1918. godine u Crnu Goru..čeljade koje kao Američki vojnik pokuša, što puskom a što knjigom, da pokaže veličinu velike Amerike...u I svjeckom ratu...da pokaže da *neko* mora uvijek biti:

*MIR TEBI MARČE, DOBRI GLASNIČE MOJ*
 
 ZORAN B. ZEKOVIĆ, CETINJE MONTENEGRO

 

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved