Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > PRIJATELJSTVO - KUMSTVO


23 Apr 2009


PIŠE: MAJA ĐUROVIĆ


 

 

Mada, razlog takvog osjećaja mogu traziti u nekoj posebnoj ljubavi koju osjećam prema svojoj prijateljici, a da naravno isključim korist koja je u CRNOJ GORI postala više nego uobičajna pojava prilikom sklapanja brakova. Nikada mi neće biti jasno zašto neko kao svjedoka svoje iskrene ljubavi prema voljenoj osobi imenuju nekoga od koga ima interes!!!

Uvijek kada hoću da napišem tekst na web portalu poistovijetim ga sa svojim životom i nekim svojim osnovnim načelima življenja.


Upravo iz tog razloga želim da ovaj tekst posvetim prijateljstvu tj. kruni svakog pojedinačno, a to je  KUMSTVO!!!

 

Prije nekoliko neđelja, tačnije u Subotu 28.-og Marta, 2009 god; kumovala sam svojoj dobroj prijateljici Maši….Osjećaj koji sam taj dan imala nije isti kao i dana kada sam svog brata ženila, to je potpuno drugačiji osjećaj…ZaŠto?!  Ne znam…..moŽda me sama Čast uČinila uzbuđenom, ali naglašavam na poseban način.

 

Dakle, krajnje neshvatljivo, zar na takav čin mogu čovjeka da natjeraju pare….Hm, često se sjetim svoga đeda i njegovih riječi : “Sine moj, pare obrću đe burgija neće”- izgleda da te iste pare obrću sve u Crnoj Gori.

 

 I kako kažu: „ Najlakši način za steći nove prijatelje je sam biti prijatelj”.

 

 

Mislim da ce se svijest Crnogoraca okrenuti kruni prijateljstva onog dana kada pamet bude brža od zadnjeg kraja ( znate na šta mislim), ali do tada će vjerovatno puno Morače oteći, ali ipak imam onaj tračak nade u sebi koji nosi mlada generacija, a to je da će biranje kuma/ kume postati čin ljubavi I iskrenosti, a ne neke koristi koja je od danas do sjutra.

 

 Prijatelji su kao baloni, ako ih ispustiš možda ih vise nikad ne uhvatiš

 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved