Header Graphic
REKLAME I OGLASI > BURMA NA RUCI


14 Apr 2014

 


                     ZAJEDNIČKO VJENČANJE U BERANAMA

http://www.toberane.me/wp-content/uploads/2013/10/PENTAX-K-5-20-07-2012-13-27-12a.jpg

Poštovani, obraćamo vam se sa zahtjevom da pažljivo razmotrite naš prijeedlog za saradnju.

Naime NVO "Vjenčanje snova" ove godine planira, po četvrti put za redom, da organizuje manifestaciju Zajedničko vjenčanje na planinu Jelovicu kod Berana. Prije svega zamolićemo da vašu pažnju zadržite na osnovnim informacijama o manifestaciji.

http://www.berane.me/fajlovi/opstina_berane/attach_fajlovi/lat/vijesti/2012/07/jpg/IMG_4733.jpg

Imajući na uvid matične registre vjenčanih veoma je primjetno da broj vjenčanja u Crnoj Gori opada pa je ovakva manifestacija između ostalog organizovana u cilju povećanja broja vjenčanja. Prvo zajedničko vjenčanje organizovano je 2011. g. i vjenčana su četiri mladenačka para. Tako je i ovako skroman događaj izazvao pažnju medija i interesovanje građana ne samo Berana.

Mi smo sa još više pažnje organizovali i 2012. g. zajedničko vjenčanje na kome je vjenčano 19 mladenačkih parova u prelijepom ambijentu planine Jelovice. Samu manifestaciju pratilo je nekoliko medijskih kuća: Urađena je i emisija ,,Zapisi“ RTCG, tako da je manifestaciju pogledao veoma širok auditorijum.

http://www.berane.me/fajlovi/opstina_berane/attach_fajlovi/lat/vijesti/2012/07/jpg/IMG_4755.jpg

Već 2013. godine u organizaciju manifestacije uključeni su matičari iz skoro svih gradova Crne Gore . U cilju što bolje organizacije ove manifestacije upriličili smo i sastanke matičara Crne Gore kako bi manifestacija ponijela značaj koji zaslužuje. Na ovoj manifestaciji 2013. g. sudbonosno DA čulo se od 17 mladenačkih parova. Na naše veliko zadovoljstvo, samim tim što su ovom prilikom brak sklopili osim državljana Crne Gore i državljani Srbije, Hrvatske i Kazahstana, manifestacija je dobila međunarodni karakter što je u javnosti veoma dobro prihvaćeno.

Ohrabreni ovim podatkom došli smo na ideju, da zajedno sa vama koji ne živite u Crnoj Gori, ali je nosite u svojim srcima širom svijeta, ovu manifestaciju omasovimo i od nje napravimo svojevrsnu turističku atrakciju, a samim tim pokažemo prirodne ljepote naše Crne Gore.

http://www.berane.me/fajlovi/opstina_berane/attach_fajlovi/lat/vijesti/2012/07/jpg/IMG_4751.jpg

Obraćamo se vašem udruženju sa ciljem da:

  1. Prepoznate značaj i podržite ovakav vid vjenčanja
  2. Zainteresujete vaše članove da i iz vašeg udruženja neki mladenački par ove godine svoje sudbonosno DA kaže baš na ovoj manifestaciji,
  3. Da informacije o ovoj manifestacij postavite na svoj sajt kako bi što veći broj naših iseljenika bio upoznat sa ovim događanjem u domovini
  4. Da se uključite u samu organizaciju manifestacije za 2014.godinu na način kako to vi mislite da treba.

http://www.ufacg.com/moduli/K-Gallery-1.0/albumi/ufacg/000-kud-ovi_fa-i/000-kud-Boka-Tivat/KUD-Boka-Tivat-(folklor)003.jpg

Da bi neko iz vašeg udruženja sklopio brak na našu manifestaciju po Porodičnom Zakonu države Crne Gore potrebna je sljedeća dokumentacija:

  1. izvod iz matičnog registra rođenih
  2. izvod iz matičnog registra državljana
  3. potvrda o slobodnom bračnom stanju

Svi dokumenti koji su na stranom jeziku moraju biti prevedeni od strane ovlašćenog sudskog tumača. Dokumenti ne smiju biti stariji od 30 dana.

Za strane državljane nakon vjenčanja odmah ćemo pripremiti međunarodni vjenčani list koji će biti izdat od strane matičara Opštine Berane kako bi taj brak mogli upisati tamo gdje žive.

Naši kontakti biće vam na raspolaganju u svakom trenutku. Tako da sve informacije možete naći na FACEBOOK profilu RADMILA OBADOVIĆ, na FACEBOOK grupu MATIČARI gdje imate hronološki date informacije sa snimcima od prethodnih manifestacija, na FACEBOOK profilu hotela PEŠIĆ ispred kojega se i održava manifestacija. Takođe, možete kontaktirati nosioca ideje, organizatora i predsjednika NVO ,,Vjenčanje snova,, matičarku Radmilu Obadović na mobitel +382 68 027 275, kao i glavnu saradnicu matičarku Marijanu Joksimović Filipović na mobitel +382 69 240 924 .

U zavisnosti od vašeg interesovanja možete dobiti informacije i unaprijed dogovoriti detalje oko smještaja u pomenutom hotelu ili na nekom drugoj destinaciji. S obzirom da se manifestacija održava 20.07.2014. g. u vrijeme godišnjih odmora, to smatramo da bi pristustvo zainteresovanih iz vašeg udruženja bilo vrlo izvodljivo.Takođe, napominjemo da je pomenutu dokumentaciju za zakazivanje vjenčanja potrebno dostaviti najkasnije do 10. 07. 2014. godine. 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved