Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - V > NOVE ISTINE


27 Dec 2009

 

  DOBRO RECI PA SE DOBRU NADAJ   

  PRVI PUT ZA CRNOGORSKU JAVNOST  KO JE LAŽNI CAR ŠĆEPAN MALI?

ili čime se bave dvije AKADEMIJE - CRNOGORSKA I DUKLJANSKA?


 Stjepan Zanović kao Lažni Car Šćepan Mali u štivu Antun Conte Zanovic


"Dobra čeljad dobru poslu uče" - crnogorska narodna poslovica


Poštovani,
 
...ne tako davno jedno crnogorsko čeljade reče, a osta zapisano, da državu u kojoj sada bitišem čini:" koliko čeljadi toliko i čuda"...
 
Ipak, da u ovom mome javljanju "ne veličam" veliko, dozvoliću demokratsko pravo, da nastavim ovo što i naumih, a tiče se ponešto ISTINITE ISTINE koju MI prezentovaše prijatelji i drugovi iz pojedinih "proleterskih" država, istina koju/e i za koje nijesmo znali...

 
Prikaz, o lažnom caru Sćepanu Malom, koji je vladao crnogorskom državom, koji ovaj put prezentujem, a valjao bi reći da ovaj prikaz 3-ri dokumenta posvjećujem, prvenstveno, DVIJEMA AKADEMIJAMA koje su na budžetu države Crne Gore, pomnogim  teritorijalnim crnogorskim istoričarima, pomnogim knjiškim i partiskim učenjacima, jer moja demokratska zamisao da ova 3-i dokumenta (ima ih još podosta), koja se daju na viđenje, trebalo bi da "kanališu" (bez ćeranja), putokaz o jednoj ličnosti koja je vladala u ime CRNOGORSKE DRŽAVE....a ne, svako malo, da se dokazuje Genetička identifikacija, genetičko testiranje i genetički profil  koje (ili) ko nije  Šćepan Mali.

 
Ne ulazeći u razlog zašto i kako ovo što želim prezentovati nije dato na viđenje, odgovor po mome "majstorskom" viđenju najbolje može se naći kod  pomnogih UČENJAKA koji su na budžetu države Crne Gore, a ovo rekoh - napisah s`razlogom jer čitajuci velikog Artura Šopenhauera dođoh do sljedeće spoznaje :
 
"...mnogo čitanja oduzima duhu svaku elastičnost, kao što i stalni teret oduzima svaku elastičnost, kao što i stalan teret oduzima svaku elastičnost jednom federu; ako neko hoće da nikako ništa ne misli najsigurnije mu je sredstvo da, u svakom slobodnom trenutku, odmah dograbi knjigu u ruke. Ovakva praksa je razlog zbog koga učenost većinu ljudi čini još bezduhovnijim i glupljim no što su po samoj prirodi, a zbog nje je lišeno svakog uspjeha i ono što oni pišu.
 
Učenjaci su oni koji su se načitali knjiga; ali mislioci, genijalni ljudi, prosvjetitelji svijeta i vođe čovječjeg roda su oni koji su čitali neposredno u knjizi svijeta."


                  

p.s. no da se vratim ovom što započeh, da se vratim prikazu koji dođe iz Barcelone, OMOTA BOMBONJEREokolade slagalice) koju Katalonci, iz države Katalonije (koja se sprema na referendum 2014.g.), izdaše u čast veličanstvenoj borbi CRNOGORSKOG NARODA protiv Austriskog okupatora ( 1916-1918).


Na kraju moga javljanja ova ZAHVALNICA, koju Vam prezentujem, zavređuje da bude viđena ne zbog ličnog dizajna, već radi čeljadeta Mr. Milisava Popovića, koji vjerodostojno prezentova moju,Vašu i njihovu Crnu Goru u National Geographic Traveler – 50 najljepših destinacija Planete.

Zoran B. Zeković
President Foundation for Preservation and Development of
Cultural Heritage of Montenegro "East River-Montenegro" & UNIKAT


 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved