Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > 11. SEPTEMBAR 2001.


11 Sep 2010

 

 
 ZLO SMIŠLJENO - GORE URAĐENO 


web site, Prva Dama Amerike - Mrs. Mishele Obama i Zoran B. Zeković 

Na današnji dan, 11. Septembra, 2001. godine u jednoj od najvećih tragedija modernog vremena, terorističkom napadu na Svjetski Trgovinski Centar u Njujorku poginilo je i troje naših iseljenika iz Njujorka. Tada su poginuli Mon Đonbaljaj, Simon Dedvukaj i Rok Cama. Ukupan broj poginulih u svim napadima toga dana je bio 3.017.

             

Skica novog Tornja Slobode koji se gradi na mjestu srušenih nebodera. Mnogi smatraju da će ovaj objekat biti proglašen - Svjetskim Čudom


  Poruka Prve Dame Amerike 

Nine years ago, nearly three thousand Americans lost their lives on September 11, 2001.  Like many Americans, I was shocked and horrified by the attacks on our country.  But I was also inspired by the heroism and selflessness of so many of my fellow Americans in the wake of this tragedy.
 
From the brave men and women of Flight 93 who sacrificed their own lives to save the lives of others, to the first responders who rushed without hesitation to help those in need, to the young men and women who chose to join our Armed Forces following the attacks - these tragic events united Americans in a remarkable spirit of solidarity and compassion.
 
It’s that spirit of selflessness and service that inspired the first September 11th National Day of Service and Remembrance last year. On this day all Americans can honor the brave men and women who lost and risked their lives by serving others in their community.
 
Tomorrow, I will be volunteering with Mission Serve, an initiative bringing together civilian and military communities through service and volunteerism.  Working alongside active duty members of the military, wounded warriors, veterans, military spouses and students, I’ll help renovate a community center at a retirement community for veterans in McLean, Virginia.
 

Whether you help clean up a local park, participate in a food drive, or help out in a local soup kitchen or school, volunteering strengthens our communities and our country. The National Day of Service presents an opportunity to take time to make a difference in your area and make a commitment to serve your community throughout the year.
 
On the anniversary of this tragic day in our history, I hope you will join me in honoring all those who put the needs of others before their own by serving in your community.
 
To all Americans mourning the loss of their loved ones on September 11th, the President and I extend our sincerest condolences. Your courage and sacrifice is an inspiration to all Americans.
 

Sincerely,
 
Michelle Obama
First Lady of the United States

 


"Štampa je produženi odjek ljudske riječi, a riječ ima svoju važnost kad je slobodna i istinita" - (iz govora knjaza Nikole 6. decembra 1905. g., Cetinje)

Poštovani,
 
....pa i da započnem ovo što naumih pisat, a započeh sa gore rečenim (iz govora potonjeg Suverena Crne Gore Nikole rečeno) koje, kako tada tako i danas, treba da bude putokaz pomnogih (liše) apsolutnih istina, putokaz na pomnoge planetarne događaje koji se desiše ne tako davno.
 
Ipak, poštovani, ovo moje rečeno neka bude moje napisano i prezentovano o velikoj tragediji na američkoj zemlji... đe se desi zločinački, a "mučki", "podmukli" teroristički napad, napad na prijateljsku državu Ameriku, na prijateljsku Američku Naciju.
 
Nebijah sam koji žali zbog tragedije od 11. septembra 2001. u SAD. Fakat, tada na crnogorskoj zemlji nebijaše ni mnogo političara (liše dvojice) koji znadoše što je čojski činjet, ali podosta što iz vlasti (tadašnje) što iz opozicije (tadašnje) odlučiše da se kurvaju (tamo njima), odlučiše da perfidno ćute (bijaše i kukavičluka) kod njih (tamo njima), bijaše - pošteno govoreći; bijaše - jad i tuga... bijaše, više se ne ponovilo, da pomnogi sa tri prsta na crnogorskoj zemlji se radovahu tragediji koja tada zadesi državu Ameriku - zadesi zemlju koja kad je gođ trebalo otvori prijateljska vrata za čeljad crnogorsku.

 
Mi im tada "morasmo" dati ruku prijateljstva -z nao sam - znali smo i kad se odlučih - odlučismo na taj časni čin da i velika slovenska Rusija će žalit i- no i kako reče, ne tako davno, ruski premijer Putin, a on reče: Rusija i danas žali zbog žrtava tragedije od 11. septembra 2001, navodeći da u Rusiji, kao ni u jednoj drugoj zemlji, dobro znaju šta je terorizam, i da je “u borbi protiv zajedničkih pretnji potrebno sve eventualne razlike i sporove skloniti u stranu i ujediniti napore”.

p.s. Poštovani ovo nešto edukativnih istinitih priloga koje dajem na viđenje, valjaju se znati, s razlogom: 11. septembar 2001., DAN śEĆANJA NA ŽRTVE TERORISTIČKOG AKTA..,s razlogom velike istine koja treba da se zna, istine koja ne treba više nikad da se ponovi.
 
Fakat je da postoji i danas jedan vid perfidnog terorizma na crnogorskoj zemlji... čuh i viđeh jednog ministra -turizma - ministra Nenezića ((ime mu ne znam) koji danas na današnji dan u studiju PINK TV u  8 ura i 35 minuta poziva iz Beograda (srbijanske zemlje) poziva svu čeljad države Srbije da dođu na njihovo more (tamo njemu), jer cijeli dan čudim se da jedan profiterski ministarčić može da poziva komšije na ono što nije njihovo koliko ja znam.

Ovo morah reći i napisat, jer učen sam da i ovo perfidno rečeno od jednog ministarčića za pomnoge demokratske, a nezavisne države, je vid terorizma. Ako griješim pristajem o mome trošku da se ispravim.. ipak do tada ću imati razumijevanje za pomnoge "talibane" koji danas su zaśeli na pojedina "ključna" mjesta CRNOGORSKOG TURIZMA, KULTURE, itd

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved