Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - IV > KANADSKA ZVIJEZDA


21 Feb 2011

 

 
  PUT KA VRHU

 

Najveća kanadska zvijezda u tenisu, Miloš Raonić, koji je rođen u Podgorici, odigrao je drugo finale za redom, u gradu Memfisu, 20 Februara 2011. godine. Iako je izgubio od američkog tenisera Endri Rodika, Miloš Raonić se već uzdigao u teniske zvijezde plasmanom na 37. poziciju ATP liste. Miloš Raonić živi u Tornhilu, predgrađu Toronta i već je postao kanadska sportska zvijezda.

                         Milos Raonic, of Canada, holds up his trophy trophy after he  defeated Fernando Verdasco, of Spain, 7-6 (6), 7-6 (5) in the final of  the SAP Open tennis tournament in San Jose, Calif. , Sunday, Feb. 13,  2011.

Prije toga Miloš Raonić  je osvojio turnir u San Hozeu pobjedom nad prvim nosiocem i devetim igračem svijeta, Fernandom Verdaskom 2:0 (po setovima 8:6, 7:5).

Za trijumf u San Hozeu, Raonić je dobio 92 hiljade dolara, ali što je važnije i napredak od 25 mjesta na ATP listi – tako da je nakon tog meča dospio na poziciju - 59. igrač svijeta.

  

Zanimljiva je priča vezana za fakultetske diplome Raonića. Prije odlaska u Kanadu, Milošev otac Dušan predavao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

 

Majka Vesna završila je mašinstvo, u Podgorici je radila u banci, kao i sada u Torontu. Sestra Jelena diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, magistrirala u Kanadi, a sada radi u Centralnoj banci Crne Gore. Brat Momir završio je ekonomiju u Torontu a zaposlen je u crnogorskom Telekomu. Takođe, i baba i đed Raonići su bili profesori, đed je magistrirao matematiku, a baba je predavala biologiju.

- U Torontu sam završio osnovnu i srednju školu, bio sam dobar đak, za nepune tri godine sam završio srednju školu sa jako visokim prosjekom. Razlog zbog kojeg sam srednju školu završio sa 16 godina bio je da bih se posvetio tenisu i vidio da li hoću da ga igram profesionalno ili da idem na Univerzitet. Imao sam dobrih ponuda za stipendiju sa Univerziteta Virdžinija, ali sam dvije neđelje prije početka školske godine, uz podršku roditelja odlučio da, ipak, profesionalno igram tenis.

 .

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved