Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > DRŽAVA NA POTEZU


11 May 2011

 

 

INICIJATIVA CRNOGORSKE DIJASPORE O UKIDANJU ODLUKA
PODGORIČKE SKUPŠTINE 1918.G,

      

Predšednik Udruženja Crnogoraca Australije Mihailo Mandić predao je predśedniku Krivokapiću “Inicijativu Crnogorske dijaspore za donošenje Deklaracije o poništenju odluka tzv Podgoričke Skupštine”, koja je proizvod konsultacija i saradnje crnogorskih udruženja širom svijeta. On je ukazao da Inicijativa ima punu podršku Crnogorske asocijacije iz Evrope, Kanade, USA, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Kosova, Slovenije, što joj daje posebnu političku težinu i značaj .

On je dodao da je to ideja koju je dijaspora odavno htjela da realizuje i da su ovim činom željeli da daju impuls Skupštini da se odredi prema pitanju koje preko 90 godina stoji nedefinisano.

Na pitanje novinara da li je ova inicijativa povezana sa Predlogom zakona o statusu dinastije Petrović u kojem je navedeno da je Crna Gora 1918. anektirana, Mandić je kazao da to nije dogovoreno. “Ova inicijativa je pokrenuta u februaru. Bio sam prijatno iznenađen kada sam čuo da je ovo već ušlo u zakon. Ali naša inicijativa je ipak drugačija jer mi tražimo da se Skupština kao organ, de jure, zvanično odredi prema takozvanoj Podgoričkoj skupštini”, rekao je Mandić “Vijestima”.

   PODGORIČKA SKUPŠTINA I FAKTI SARADNIKA NAŠEG WEB SITE-A ► 


Inicijativa za poništavanje odluka Podgoričke skupštine, podržana sa šest hiljada potpisa, podnijeta je crnogorskoj Skupštini još u Maju 2007. godine
   nas....

n . . ... . .

 ©  2005 - 2019 www.montenegro-canada.com  All rights reserved