Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > NAŠA MLADOST


10 Aug 2011

 

 


   VI STE BUDUĆNOST CRNE GORE     


na slici, slijeva na desno (stoje): Nebojša Banićević, Boris Mijušković, Zoran V. Raičević, Stevan Kljajić, Mladen Mikijelj; śede: Bojana Mališić, Magdalena Miloševa, Tatjana Kankaraš, Natalija Karadžić i Aleksandra Radović

Natalija Karadžić i Zoran V. Raičević ( Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto) sreli su se sa studentima iz Crne Gore koji su boravili na Univerzitetu u Torontu u okviru programa razmjene studenata i sticanja znanja, 10. Avgusta 2011. godine.

Prilikom susreta naših iseljenika sa studentima viđela se pokretačka - mladalačka energija, što je još jednom potvrdilo da su ovi mladi ljudi ( i samo oni) - BUDUĆNOST NOVE CRNE GORE.

Kao što je veliki Dostojevski rekao: Mladost je čista već zbog toga što je - mladost. Ili Alfredo Panzini: Divna mladost je vazda vjerovala, a i danas vjeruje, da je lako pokrenuti svijet.. ili Gogolj: Mladost je srećna jer za nju postoji budućnost...


Mi bi smo zaključili sa jednom izrekom našeg, crnogorskog Milovana Đilasa: Svaki čovjek, a posebno mladić, priželjkuje razne puteve života, a nametne mu se baš onaj koji nije smatrao svojim.


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved