Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > NAŠI U TORONTU - ANTONELA ARHIN


2 Apr 2012

 

 
                      ANTONELA ARHIN IZDALA SVOJU PRVU KNJIGU U KANADIAntonela Arhin, Crnogorka iz Herceg Novog, koja više godine živi u Torontu i radi na Univerzitetu, izdala je svoju prvu knjigu pod nazivom RADNE MIGRACIJE, TRGOVINA LJUDIMA I MEĐUNARODNE KORPORACIJE.

Kao mlađi saradnik Centra za kriminologiju i društveno-pravne Studije na Univerzitetu u Torontu, đe inače radi kao izvršni direktor Centra za dijasporu i istaknuti stručnjak koji se bavi problemom - trgovine radnom snagom, posebno zloupotrebom đece - kao radne snage - Antonela Arhin je izdala svoju prvu knjigu koja se bavi ovom problematikom. 

                  

Do sada je mnogo knjiga napisano o trgovini ljudima zbog, prije svega, sekualne eksploatacije, ali se malo ko bavio sa nedozvoljenom trgovinom - radnom snagom. Ova knjiga popunjava značajnu prazninu u postojećoj literaturi, s obzirom da je trgovina radnom snagom puno više suptilniji oblik eksploatacije od seksualne trgovine. U ovoj knjizi se govori o tome - u kojoj su mjeri mnoge međunarodne korporacije uključene, posredno ili neposredno, u trgovini ljudima, zarad radne eksploatacije. 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved