Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > EUROSONG 2012.


22 May 2012

 

 
CRNOJ GORI NA NAUK - lekcija od Islanda (zemlje koja je prva priznala Crnu Goru), kako se pravi dobra muzička numera i scenski nastup na Evroviziji  
 
  

   CG RAMBO "ŠOKIRAO" PRISUTNE SVOJIM NASTUPOM I ISPAO U POLUFINALU

     


Euro Neuro, Give me chance to refin...", rekao je Rambo Amadeus na kraju svog nastupa, kojim je otvorio prvo polufinalno veče ovogodišnjeg izbora za pjesmu Evrovizije koje se održava u Bakuu.

Nakon "Euro Neura", Rambo je ostao praznih džepova, "malog čovjeka" su savladali i sa scene ponijeli "momci u crnom", a jedini je nepomičan ostao - magarac. Naša verzija "trojanca" zamijenila je pravog, jer su organizatori nisu prihvatili da se životinja, makar i domaća, nađe na sceni.


    

Kao što se očekivalo, dobar dio publike ostao je zatečen nastupom našeg predstavnika. No, nastup je zbilja bio originalan i, u svakom pogledu, neponovljiv. Uz nacrtanog magarca kome je peškir prekrivao "starteške djelove", parole "Euro Neuro give me chance to refinance", "Euro Neuro heute habe hobotnica" i "Euro Neuro monetary break dance", dvojicu muzičara i trojicu brejkdensera, pokazao je publici sve što bi trebalo da znaju o Crnoj Gori prije dolaska na ljetovanje.

Na kraju, kako se i očekivalo, crnogorski predstavnik nije uspio da se plasira u finale takmičenja. Kvalitet nastupa, kao i tekst nijesu bili "dovoljno reprezentativni" za Crnu Goru pred Evropom.Takmičenje za "Pjesmu Evrovizije", 57. po redu, na kome su nastupili predstavnici 42 zemlje, održano je od 22. do 26. Maja , u Kristalnoj dvorani Baku, u Azerbejdžanu. Prvog dana je nastupio i crnogorski predstavnik Rambo Amadeus, koji je otvorio prvo takmičarsko veče pjesmom "Euro Neuro".

    

Pored Crne Gore, u Kristalnoj dvorani nastupili su  predstavnici još 17 zemalja: Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i IrskeSvjetski Kilo Car je otkrio da je na sebe uplatio 150 eura u kladionici, a obzirom da se, prema online kladioničarima, kvote na njegovu pobjedu kreću od 1:80 do 1:999, u slučaju trijumfa zaradiće mnogo novca.

Ako doživi neuspjeh, tražiće invalidsku penziju, dodao je Rambo

      

Favorit ovogodišnje "Pjesme Evrovizije" su, sudeći po kladionici "Vilijam Hil", švedska predstavnica Lorin, a za njom slijede Rusija, Italija, Velika Britanija i Srbija.

 EVROVIZIJU MOŽETE PRATITI I PREKO SLJEDEĆEG WEB SITE-A

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved