Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > CRNA GORA - KANADA


11 Jul 2012

 

 
                    SAVJETNIK PREMIJERA CRNE GORE BORAVIO U TORONTU
   


Savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije dr iur. Jovan Kojičić boravio je početkom Jula 2012. godine u Torontu. Tom prilikom savjetnik Kojičić  je u okviru “Toronto neđelje ponosa” govorio na panelu “Preko granica: Borba za ljudska prava LGBT osoba na Balkanu”, te predstavio aktivnosti i napore crnogorske Vlade u ovoj oblasti. Takođe, savjetnik Kojičić je imao više susreta sa zvaničnicima i predstavnicima nevladinih organizacija i javnog života provincije Ontario i Kanade.

Glavni fokus njegove posjete bili su razmjena iskustava i znanja u odnosu na strateški prilaz kod kreiranja programa i mjera u borbi protiv homofobije, ali i iskustava koja se tiču podizanja nivoa senzitivnosti i obučenosti nadležnih institucija da odgovore izazovu u ovoj oblasti. Poseban naglasak je stavljen na  programe obrazovanja, obuke i ekspertsku podršku, imajući u vidu ogromno iskustvo i reputaciju Kanade u poštovanju ljudskih prava LGBT osoba.

                   

Tokom posjete Torontu, savjetnik Kojičić susreo sa Nj.E. Laurel Broten,ministarkom obrazovanja i odgovornom za ženska pitanja u Vladi Ontarija, Nj. E.  Glen Murray,ministrom za obuku, koledže i univerzitete u Vladi Ontarija, gospođom Barbara Hall, glavnom komesarkom komisije za ljudska prava Ontarija,  gospođom Helen Kennedy, izvršnom direktorkom Egale Kanada, gospodinom Zoranom V. Raičevićem, predsjednikom Crnogorskog kulturnog društva u Kanadi, te brojnim drugim uglednim članovima kulturnog, javnog i akademskog života.

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved