Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > OLIMPIJSKE IGRE - LONDON 2012.


13 Aug 2012

 

 
                                                LJETNJE OLIMPIJSKE IGRE 
                         
                   
LONDON - JEDINI GRAD KOJI JE TRI PUTA ORGANIZOVAO OI    

        

Crnogorci na OI u Londonu imali su ukupno 33 sportista. Ovo je bio treći nastup u istoriji Crne Gore na ovom najvećem sportom takmičenju (dva puta na Ljetnjim, jednom na Zimskim Olimpijskim Igrama)

                     

Prije Londona, Crna Gora se prvi put pojavila na defileu nacija u Pekingu, 2008. godine, a potom i u kanadskom Vankuveru, 2010. godine. Crna Gora je  09. Avgusta 2012. godine osvojila PRVU OLIMPIJSKU MEDALJU, tako što su se naše rukometašice plasirale u finale, a kasnije i ovojile srebrnu medalju.Na svečanom otvaranju igara, zastavu Crne Gore je nosio Srđan Mrvaljević, proslavljeni džudista, porijeklom iz Nikšića. 

 

    

U isto vrijeme, jedan drugi džudista, Olimpijac Sjedinjenih Američkih Država Nik Delpopolo, iznenadio je sportsku javnost u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrivajući detalj da je on zapravo usvojeno dijete iz Nikšića, odakle je otišao kada je imao godinu i po, našavši topli dom u Nju Džersiju.

"Iako nosim američku zastavu, moje srce kuca i za Crnu Goru" - rekao je džudista Delpopolo u Londonu.

! Olimpijski komitet u Londonu je, 06. Avgusta 2012. godine, DISKVALIFIKOVAO Nika Delpopola sa Olimpijskih Igara nakon što je otkriveno da se drogirao marihuanom. Takođe, i njegovi rezultati na ovim igrama su anulirani.

Takođe, najbolji kanadski teniser, Miloš Raonić obišao je tabor crnogorskih sportista u olimpijskom selu. Tim povodom je izjavio: "Ja sam Crnogorac, želim da upoznam što više ljudi iz Crne Gore, jer kada dođem vrijeme uglavnom provodim sa porodicom i najbližima. Ne zaboravljam odakle sam i radujem se što sam u društvu crnogorskih sportista. Nadam se da će Crna Gora osvojiti medalju u Londonu, biću veliki navijač vaterpolista, rukometašica, Mrvaljevića i svih ostalih."

______________________________________________________________________________________

                                          NAŠI OLIMPIJCI U OLIMPIJSKOM SELU
______________________________________________________________________________________

                            NAŠI OLIMPIJCI U AMBASADI CRNE GORE U LONDONU

________________________________________________________________________________________

                              PRVA OLIMPIJSKA MEDALJA U ISTORIJI ZA CRNU GORU

      

U istorijskoj utakmici protiv reprezentacije Španije, rukometašice Crne Gore, plasmanom u finale, donijele su Crnoj Gori prvu olimpijsku medalju u istoriji, 09. Avgusta 2012. godine u Londonu. Crnogorske lavice su tako ušle u istoriju olimpijskog sporta u Crnoj Gori.U finaloj utakmici sa reprezentacijom Norveške, naše rukometašice nijesu uspjele da osvoje zlato, ali i njihovo srebro ima istorijski značaj za olimpijski sport u Crnoj Gori, jer se radi o našem prvijencu.    

______________________________________________________________________________________

                                                                DA SE NE ZABORAVI


nastavlja se...
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved