Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > SCIENTIA POTENTIA EST


1 Dec 2012

 

 
                                                ZNANJE JE - MOĆ  

                                  piše: Zoran B. Zeković - Cetinje, Montenegro


                       
Fakat je da „staro-mlada“ država Crna Gora  i njena čeljad imaju da ponude i previše toj Evropi i svijetu kome smo krenuli, ali nažalost svih nas, koji danas bitišemo na crnogorskoj zemlji, pomnogi ("reprezenti") na ("papiru") države Crne Gore definitivno nemaju, a i ne umiju ni sebe da prezentuju, a kamoli državu koja im omogućava "zobnicu" i koja ih brani od njih samih; (jer) od vremena Velikog Milovana Đilasa i tadašnji partijski kadrovci koji ga izdaše na njihovu sramotu i današnji (XXI) vijek (liše pojedinih), nikad nijesu zborili "šta uradiše za Crnu Goru, već... pošteno govoreći, trude se da itekako pokažu, mržnju prema svemu što je CRNOGORSKO a još ako dobro profitiraju!

Prođe ne tako podosta vremena, a tema na pretek s crnogorske zemlje, ne javih se (ne)zato što nemah vremena, već (računah) neko će od "školovanih" (šekspirovaca i putara, akademika, političara, ministara,itd.) da izvinu ta časna zanimanja, nešto istinito objaviti na poštovanom web portalu " MONTENEGRO- Canada"

Poštovani, razumijem njihovo neznanje, strah, njihovo poltrostvo, razumijem da su im to najbolje reference da budu sluge i dvorske lude, razumijem i znam koliko ih Istok i Zapad poštuju, ali nikad neću razumjeti koliko su PLITKI u UMU i tamo njihovom intelektu i tamo njihovim diplomama - počeli su ( i vrijeme je ) da sami priznaju da Jedan Akademik iz prijateljske države Makedonije više ima znanja no “čitava” Akademija Crne Gore i svi njeni Akademici!!!

Istina je da ja ovo nijesam izgovorio već to reče Predjednik Akademije Crne Gore, gospodin Momir Đurović u emisiji ”NAČISTO”, dana 8.11.2012. sa voditeljem i autorom emisije g. ospodinom Petrom Komnenićem.

Iako ne gledam TV (ne zato što ne znam, već -znajući šta sve prestavnici države Crne Gore znaju, izabrao sam varijantu da svoje informacije potražujem putem nove PLANETARNE RELIGIJE “INTERNETA”, đe i saznah i viđeh ko nam “vodi” jedan od temelja države - CRNOGORSKU NACIONALNU AKADEMIJU (iako oni ne priznaju Crnogorsku Naciju!!!)

Čuh i viđeh, reče Predsjednik Crnogorske Akademije a još to i nacijonalne da  Prof. Dr. Ljupče Kočarev, potpresjednik Makedonske Akademije sa 6700 (indeksa) više vrijedi no ovi “naši” umišljeni akademici i oni do njih.

Pišem bez zle namjere, pišem iako znam da su valjali - Velika Slovenska Rusija bi im “dala” da budu autori 300 godina odnosa Rusija Crna Gora, da su valjali, a i znali, Velika Amerika (SAD) bi im isto ponudila početak Diplomatskih odnosa SAD i Crne Gore; da išta znaju, uradili bi i desetine kapitalnih projekata. Vjerujte Poštovani, znam da su zastiđ,

Da ne ispane da nekog “zobničara” sistema opanjkam i da sam napisao VELIKU LAŽ..pogledajte Interviju Đurovića đe i on sam kaže ovo što pišem.Zašto, ovako blago napisah odu, vjerujte Mi da se on mnogo ne razlikuje i od mnogih koji su ga “navodno” napali (čas)izuzecima!!!

               

Jedan Teritorijalni Crnogorac, koji živi radi i piše u komšiskoj državi Srbiji (gradu) Beogradu, zna da kaže - a i napisa “Kuku i Lele” - tamo njima, ko nas sve prezentuje i reprezentuje,navodno u ime države Crne Gore. Morah sve ovo napisati, živim u demokratskoj državi sa sistemom dok traje - sistemom koji dozvoljava i hrani, blago rečeno “NEPRIJATELJE”

Ostalo, šta reći sa Crnogorske zemlje, viđu Predsjednik države predlaže staro - novog mandatara.Pitaju me pomnogi Cetinjani,kako gledam iako nijesam niđe partiski “vezan” na tu ideju.  Volim reći da moje  “skromno”
viđenje o NJEMU-sam davno napisao i potpisao na "web portalu" MONTENEGRO - CANADA.

nastavlja se...

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved