Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > General Álvaro Obregón Salido


8 Feb 2013

 


               El escultor de Montenegro - Yanco Brayovitch EKSKLUZIVNO

 


Februara mjeseca, 2013. godine, dobili smo sljedeće pismo: "
Nos gustaría informarle acerca de una de la escultura (busto) del General Álvaro Obregón Salido que fue realizada por el escultor de Montenegro - Yanco Brayovitch"

ILI NA CRNOGORSKOM: "Želimo da vas informišemo o jednog skulpturi (poprsju) generala Alvara Obregona Salido-a koju je uradio vajar iz Crne Gore Janko Brajović"

žNakon što je web site dobio ovo pismo iz Centra Generala Obregon-a iz Mexico City-ja, uspijeli smo da prikupimo više informacija o JOŠ JEDNOM VAŽNOM DJELU NEPRAVAZIĐENOG CRNOGROSKOG VAJADA JANKA BRAJOVIĆA.

                File:Obregón Salido, Álvaro.jpg         

Bista pomenutog generala je urađena 1930. godine, za potrebe Vlade Meksika.

General Álvaro Obregón Salido (19. Februar1880 – 17. Juli 1928) je bio Predsjednik Meksika od 1920. do 1924. godine. Bio je poznat i kao legendarni vođa revolucinarnih snaga u sjeverozapadnom Meksiku, što mu je 1915. godne donijelu i titulu Ministra rata. U tom ratu je izbubio i desnu ruku. Zaslužan je za mnoge ekonomske i kulturne reforme u meksičkom društvu. Uspio je da pobijedi i na predsjedničkim izborima 1928. godine, ali ruka atentatora je bila brža - ubijen je prije pruzimanja dužnosti 
 

nastavlja se...

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved