Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > AKCIJA ZA GRADNJU MANASTIRA


17 Jul 2013

 


                MANASTIR U RIŚ EM DOLU KOD NIKŠIĆA

http://www.montenegro.org.au/aucpc2.jpg  

 INSTRUKCIJE ZA UPLATU

Poštovani,


obraćam Vam se sa molbom da promovišete i pomognete da što više Crnogoraca i svih ljudi dobre volje učestvuje u izgradnji ovog manastira. Bilo bi dobro da napravite informaciju na web stranicama udruženja. Šaljem Vam i devizne instrukcije za uplate iz inostranstva. Crnogorska pravoslavna crkva je započela izgradnju prvog manastira započetog poslije 1918. godine.

http://www.montenegro.org.au/aucpc3.jpg 

Izgradnjom manastira svetog Vladimira Dukljanskog u Risjem Dolu kod Nikšića želimo unaprijediti duhovni život u Crnoj Gori i stvoriti još jedno sveto mjesto za molitvu i duhovne podvige.

 

Manastir svetog Vladimira Dukljanskog, izgledom i gabaritima projektovan je po uzoru na prvi Cetinjski manastir na Ćipuru s kraja XIV vijeka koji je podigao sveti Ivan Crnojević gospodar crnogorski.

 

Njegujući djela naših predaka koji su u mnogo težem vremenu pomagali i gradili manastire i crkve u Crnoj Gori, mi želimo da u ovom vremenu ostavimo primjer budućim generacijama i da unaprijedimo obnovu crnogorskog nacionalnog identiteta.

 

S velikim uloženim trudom uradjena je gradjevinsko tehnička dokumentacija, dobijena gradjevinska dozvola, izvedeni su zemljani radovi, iskopani su temelji, napravljen put do manastira dužine 800 metara. Potrebno je još puno truda i sredstava da se ispuni ovaj sveti cilj pa Vas pozivamo da date svoj doprinos i pomognete u skladu sa Vašim mogućnostima ili finansijski ili u gradjevinskom materijalu.

S izrazima poštovanja i Božjim blagoslovom,

protojerej - stavrofor
Bojan M. Bojović
+38269819912; Nikšić     
INSTRUKCIJE ZA UPLATU

http://www.montenegro.org.au/aucpc1.jpg 
 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved