Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > CETINJSKI MUZEJI I JOŠ PONEŠTO


16 Nov 2013

 


                       VJERUJEM DA JE PEČAT ORGINAL

 ZA OVAJ WEB SITE ZORAN B. ZEKOVIĆ - CETINJE, CRNA GORA

 " Ko se u nešto uvjeri bez argumenata, teško ga je razuvjeriti argumentima" '-  Friedrich Wilhelm Nietzsche  

Poštovani,

…ima li većeg GRIJEHA no da mnogi istoričari, akademici, pojedine kulturne institucije, a posebno Ministarstvo od Kulture Crne Gore dozvole da se skoro sva BAŠTINA, KULTURA, NASLjEĐE CRNE GORE (pokretno i nepokretno) se pretvore u tamo njihovo znanje i imanje, kako zapisa Crnogorski um XX vijeka Milovan Đilas u “….zobnicu politikanstva!”

Istina je da ovo napisah s`razlogom, jer baveći se kolekcionarstvom, notafilijom i filatelijom naučio sam da ' PREVIŠE
Crnogorskog “BLAGA” je ne samo uništeno, već i izgubljeno zahvaljujući mnogima koji su imali jedino  “znanje”-lojalnost  “zobnici” nebitno da li pripada “ Crvenim Hrvatima“ ili „ Velje Srpstvu“ , političkim partijama koje su bile na vlasti, posebno od 1954.god., na teritoriji crnogorske zemlje.

Razlog moga javljanja mi dade Poštovani g. Radovan Kovačević,  Ph.D. arheolog koji u prilogu Poštovanom web-Montenegro-Canada napisa i potpisa veliku istinu “Crnogorske nadležne isntitucije nisu u stanju da daju sertifikat, jer ne postoji laboratorija za datovanje u Crnoj Gori. Nisam želeo da ostavljam bilo kakav komentar bilo gde, ali sam uvek spreman za naučnu raspravu, a ne internet "naklapanja" (oprostite na izrazu), jer na internetu može da piše i poštar o istoriji i odžačar o hemiji.

 

Poštovani  g. Radovan Kovačević,  Ph.D. arheolog,

Pošto dajem  demokratsko pravo za “moju” istinu, mislim da crnogorske institucije( koje vode gradjani  koji se stide Crnogorske nacije i Milovana Đilasa-Đida),  a posebno sa njima  Ministarstvo od kulture Crne Gore, (koji se sjete Đida kad im treba “zobnica”), ne samo da nijesu kompetentni (u znanju) da daju Atest ili izvrse neku Ekspertizu, već nijesu ni dorasli očuvanju-čuvanju, prezentaciji crnogorskog nasljeđa, kulture i bastine!

Povod za ovo malo svakako mi i dade izjava Premijera države Crne Gore koji reče (a mislim da sam ga ja jedini razumio) sa jedne govornice da je “ DAO” ( Vlada) 20.000.000 Euro za kulturu Cetinja……. Istina je da završavam 4 MUZEJA bez DRŽAVNIH ili od ovih 20 .000.000 Eura, pa se sa smijehom pitam đe su ta srestva potrošena ili trebaju li da se potroše  u nekom budućem vremenu, jer moja malenkost (moj UM) teško može da shvati da tako lako neko “dade” VELIKU SUMU NOVCA, a da od toga novca ne odvojiše se srestva za neki UNIKUM, Predmet, Kolekciju iz Istorije Crne Gore.

Moguće da za mene u ličnom esnafu ne postoje tajne (liše Apsolutnih), ali i ovaj EKSPONAT (Pečat) Poštovanog Bojice Đurovića trebao je makar o trosku Ministarstva od kulture da zadovolji istinu i da se izvrši ekspertiza za dobijanje atesta i da se pokuša otkupiti, jer MISLIM da od 20.000.000 Eura to bi bila mala stavka za jednu DOKAZANU ili NE DOKAZANU istinu. Sve ostalo što bih napisao bilo bi suvišno, jer Crnogorski um XX vijeka Milovan Đilas je rekao………..”CRNOGORSKA ISTORIJA PAMTI SVE STO JE ZAPISANO…………….”


P.S. lično, što se tiče Atesta za  PEČAT -1820. godina
smatram da se radi o ORGINALU ne zato da bih potvrdio  istinu EKSPERTIZE Poštovanog g. Kovačevića ili Aukcijske kuće Sotheby`s,  već da bih svima dobronamjernim,
a posebno zlonamjernim (tamo njima,)  napisao da se batale polu istina ili “reče mi jedno čeljade”,  jer dok god taki odlučuju o Kulturi, Baštini, Nasljeđu  Crne Gore izgubićemo  i vrijeme  i novac a posebno ono po čemu nas prepoznaje  i Istok i zapad ! Svakako ako se neki dobronamjerni prepozna u ovom malo rečenom bio bih zahvalan, a ako se neki zlonamjerni(tamo njima) prepozna - unaprijed bih ga pitao zašto u državi u kojoj bitisem polako ali sigurno gubimo Crnogorski Kod  i zašto bi moja malenkost prihvatila da izigrava “Dvorske budale” u ime tamo neke mizerije i da skoro pola vijeka se bavi kako zapisa Fyodor Dostoyevsky “
Ne vrijeđa to što oni lažu, jer laž se može svagda oprostiti, laž je draga, jer vodi istini. Nije to, nego me ljuti što lažu i svojoj se laži klanjaju.”

Bez zle namjere i dalje prihvatam jedinu istinu koju poštuje i Kremlj I Kapitol a to je : "Sve je u tome da čovjek bude onakav kakav jest, da se ne stidi željeti ono što želi, čeznuti za onim za čim čezne. Ljudi su obično robovi
propisa. Netko im je rekao da trebaju biti takvi i takvi, i oni nastoje biti takvi i obično do smrti ne saznaju tko su i što su bili. Na taj način postaju NITKO I NISTA, djeluju podvojeno, nejasno, zbunjeno. Čovjek prije svega mora imati hrabrosti biti ono što jest." Milan Kundera


U očekivanju da neko potvrdi Istinu dali je Postovani Premijer M.R.Đ izjavio da je dato 20.000.000 Eura za kulturu Cetinja ili da je njegov govor bio Imaginacija izjavljujem da ću povući demokratsku napisanu riječ o “zobasima” koji su zaduženi za Kulturu, Istoriju, Baštinu države Crne Gore. Nadam se da sam  i ovog puta bio u pravu kao i kad sam napisao i potpisao da Crnogorsku akademiju vodi politicki “amater”……..sa skupinom cije intelek i znanje  se nalaze u  “masi  “Uma i intelekta Makadonskog Potpredsjednika Makedonske Akademije…..

Poštovani, dozvolite mi da prezentujem samo nekoliko  fotografija koje imaju Atest  i Istoka i Zapada sa jednom manom…………….ne pripadaju “ zobnici politikanstva”  i neznanja, koje  previše ima na Crnogorskoj zemlji !!!ZORAN B. ZEKOVIĆ

 


 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved