Header Graphic
PRILOZI, PISMA I DISKUSIJE - III > JAVOROV LIST I CRNOGORSKI LAV - VII - NASTAVAK


1 Apr 2014

 


JACK "JOHN" JAKOB VOLRICH

PRVI PUT OBJAVLJUJEMO TEKST VIJESTI O SMRTI GRADONAČENIKA IZ VANKUVERA - 31. MARTA 2010.G.

 

S velikom tugom javljamo da John "Jack" Jakob Volrich umro 31. maja 2010. Iza sebe je ostavio voljenu suprug Laverne, nježnu kćerku Danu i najbolje prijatelje: brata Danijela (Danilo) i sestru Nelica-u (Kseniju) . Prije njega su otišli njegova majka Nana i otac Miloš, njegov najmiliji sin Steven i njegov nećak Daniel Jr.

Jack je rođen u malom rudarskom mjestu Anyox, BC ,da bi se preselio u Vancouver 1941. godine nakon smrti svog oca. Jack je pohađao školu Kralj Edward, đe je otkrio svoju strast za tenis i sreo se sa njegovim najdražmi životnim prijateljem - Jack Braverman-om. Pohađao je studija na Univerzitetu Britanska Kolumbija đe je diplomirao i postao diplomirani pravnik , a bio je i predsjednik komisije za diplomiranje prava za rezrede 1952. Jack je bio član i Bivši predsjednik Jericho Teniskog kluba đe je sreo teniskog asa, Laverne Bennett sa kojom se oženio 1954 . Jack se bavio pravom dugi niz godina. Izabran je u Vancouversko Gradsko vijeće kao Alderman 1972. godine i dva puta se kandidovao kao gradonačelnik Vancouvera i bio na toj funkciji 1976-1980. Jack je bio član u mnogim odborima i komisijama u svojoj karijeri, uključujući i mjesto Predsjednik - Expo '86 Osnivačka odbor,  predsjednik - Urban Transit Authority KK , predsjednika Vancouver Central Lions Club-a, a u posljednjih nekoliko godina - predsjednik Engine 374 Station Society . Izvan svog rada Jack je volio putovati sa svojom porodicom i prijateljima u Maui , Palm Springs, La Jolla i po Evropi. Bio je strastveni čitač posebno istorije ili politike. Najveća ljubav Jack-u je pored njegove porodice je svakako bio tenis . Na suđenjima je imao svoj stil, a njegova advokatura je postala legendarna u Vankuveru. Bio je neumoran takmičar koji je bio milostiv i u pobjedi i u porazu. Porodici i prijateljima će puno nedostajati njegova toplina, njegov smisao za humor, njegova ogromne odanost, njegova beskrajna velikodušnost i njegov veliki osjećaj dostojanstva. Komemoracija će se održati za porodicu, prijatelje i kolege u utorak, 8. juna 2014. godine u 03:00 u Vancouver Lawn Tennis i Badminton klub . Umjesto cvijeća, donacije mogu biti u Jack-ovo ime na ime BC Lions društva za đecu s invaliditetom u 3981 Oak Street , Vancouver , BC V6H 4H5 

NASTAVLJA SE
_______________________________
 
P.S. Ovaj portal je u kontaktu sa porodicom Volrich iz Vankuvera. Porodica Volrich je zamoljena da za crnogorsku javnost ustupi na uvid određena dokumenta i fotografije koje se tiču Crne Gore. OVA DOKUMENTA I FOTOGRAFIJE ĆE BITI USTUPLJENE SAMO OVOM WEB PORTALU. INAČE, OVAJ WEB PORTAL JE PRVI KONTAKT SA CRNOGORSKE STRANE KOJI JE UČINJEN PREMA PORODICI VOLRICH IKAD!!!
 

  

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved