Header Graphic
PRILOZI I PISMA > KAKO SU PROTEKLI KONZULARNI DANI


14 Apr 2015

 


        KONZULARNI DANI U TORONTU - 14. i 15. APRIL 2015.


 

Konzularni dani, koje su organizovali Ambasada i Konzulat Crne Gore iz SAD  u Torontu, protekli su više nego uspješno. Mnogi naši iseljenici, prvi put od 1916., mogli su lično da podnesu zahtjev za pasoš Crne Gore, državljanstvo i ostala dokumenta u privremenim prostorijama Konzulata Crne Gore na adresi 30 Carlton St.

 

Najviše zahtjeva se odnosilo na izdavanje pasoša Crne Gore. Nova oprema za uzimanje biometrijskih podataka je prvi put "stavljena u rad" baš u Torontu i pokazala se uspješnom već prvog dana, kada su urađene prve fotografije i uzeti otisci prstiju za nove pasoše Crne Gore.

 

Ovog puta, vrlo vrijedni su bili Ambasador Zoran Janković i konzul Selim Lika. Osim naših iseljenika iz Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta, važno učešće su imali i ostali naši isljeljenici u Kanadi, koji su iskoristili ovu priliku da takođe podnesu razne molbe Konzulatu.

 

Mnogi iseljenici su se interesovali i za problem "nestanka" iz spiska državljana, načina podnošenja zahtjeva za prijem u državljanstvo ili upisa đece u knjigu državljana.

 

Većina zatheva je uspješno riješena na licu mjesta, a mnoge molbe će biti naknadno provjerene i naši iseljenici će blagovremeno dobiti odgovor.

 

Nakon Toronta, koji je bio i inicijator ovih konzularnih dana, osoblje Kozulata Crne Gore će posjetiti i gradove Detroit i Čikago, u SAD.

 

Interesovanje za vrijeme dva konzularna dana u Torontu je bilo veliko.

  
 
Značajan projekat naše matice i dijaspore je realizovan, čime je otpočela jedna nova, kvalitetnija saradnja iseljenika iz Kanade i diplomatsko-konzularnih predstaništava Crne Gore.


KAKO NAŠI ISELJENICI UBUDUĆE MOGU PREDATI ZAHTJEVE KONZULATU CRNE GORE U NYC

čime će prvi put od 1916. godine državljani Crne Gore i iseljenici koji borave u Kanadi imati privremenu neposrednu konzularno-diplomatsku zaštitu i pomoć i na kanadskoj zemlji.   

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved