Header Graphic
PRILOZI I PISMA > OVJERA DOKUMENATA


27 Apr 2015

 

 

PITANJE

1. Poštovani,

s obzirom da trebam da pošaljem ovlašćenje za kupo-prodaju stana u Podgorici, čiji smo vlasnici moj suprug i ja, interesuje me da li u Kanadi postoji neka legalna institucija đe bih mogla da ovjerim dokumenta?

Zahvaljujem, N.K.

ODGOVOR

 

Poštovani,

u ovom slučaju, pošto ne postoji stalno diplomatsko-konzularno predstavništvo Crne Gore u Kanadi, ako želite da uradite punomoćje ili ovjerite dokumenat to bi bilo moguće uraditi kod notara KOJI IMA APOSTILLE SEAL ( jedan od njih prikazan na gornjoj fotografiji). Dokumenta sa Apostille pečatom su priznata u Crnoj Gori. Pošto Kanada nije potpisnica Haške Konvencije o Apostille pečatu, dokumenta sa tim pečatom nijesu validna u Kanadi, pa je i sama procedura dobijanja ovog pečata za pomenuta dokumenta vrlo komplikovana i duga. Prvo se mora uraditi ovjera kod notara, nakon toga se sve šalje Ministarstvu Inostranih Poslova Kanade u Otavi na verifikaciju, a nakon toga Konzulatu ili Ambasadi Crne Gore u S.A.D.

Najbolji i najbrži način i dalje je - da se lično pođete u Konzulat Crne Gore u Njujorku 801 Second Avenue, 7th floor, New York, NY 10017

TIM WEB SITE-A  

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved