Header Graphic
PRILOZI I PISMA > CRNOGORSKA DIJASPORA I NATO


19 Sep 2015

 

 

CRNA GORA I NATO - USLOV ZA PROSPERITET


 


Mi, crnogorski iseljenici Amerike, Kanade i Australije podržavamo u potpunosti Rezoluciju o podršci ulasku Crne Gore u NATO, koju je crnogorska Skupština nedavno usvojila velikom većinom glasova. Duboko smo ubijedjeni da je evro-atlanska integracija najbolji izbor za našu Domovinu da bi imala trajni mir, stabilnost, bezbijednost i prosperitetniju budućnost svih njenih gradjana. To će, nema sumnje, ojačati medjunarodni politički položaj Crne Gore i dati impulsa demokratskim procesima i jačanju povjerenja javnosti u državne institucije, koje će se reformisati u skladu sa normama i zakonima Evropske unije. Članstvom u NATO Crna Gora bi postala dio zajednice naroda, sa višim životnim standardom, razvijenijom demokratijom i snažnijom ekonomijom. 

 


Skrećemo pažnju svim gradjanima Crne Gore da ne nasijedaju na plitku propagandu o neutralnosti i anti-NATO kampanji, koja nema nikakve veze sa interesima naše države. To je u svemu samo nastavak aktivnosti onih istih destruktivnih snaga, koje su se zdušno borile protiv obnove crnogorske nezavisnosti i suvereniteta. Snage koje decenijama uporno djeluju pod okriljem i saradnjom sa SPC na uništenju crnogorskog identiteta i zatiranju svega što je crnogorsko.

 


Poznato je da se u raseljenju po svijetu nalaze na stotine hiljada crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka, ili, kako se to popularno kaže, "Još jedna Crna Gora". Ogromna većina njih živi u državama koje su već dugo godina članice NATO-a. Svake godine nekoliko stotina miliona dolara pristiže u Crnu Goru baš od tih iseljenika, koji su u državama NATO-a našli perspektivnu budućnost i bolji život. A to je nepobitan dokaz i naš najbolji odgovor tim ostrašćenim protivnicima pristupanju NATO-u.

CRNOGORSKA ASOCIJACIJA AMERIKE

CRNOGORSKO KULTURNO  DRUŠTVO IZ TORONTA

CRNOGORSKA ETNIČKA ASOCIJACIJA AUSTRALIJE

 


   

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved