Header Graphic
PRILOZI I PISMA > POSJETA IZ UJEDINJENOG KRALJEVSTVA


26 Mar 2016

 


PRINČEVI I CRNOGORSKI PROTOKOL


 NJ.K.V. Princ od Velsa Čarls bio je u posjeti Crnoj Gori, prvi put od kada je postala nezavisna država. Interesantno je da državnim protokolom nije bilo predviđeno prisustvo crnogorskog Princa Nj. K. V. Nikole II Petrovića Njegoša. I nije ga ni bilo na Cetinju.

 

Britanska Ambasada u Crnoj Gori je organizovala prijem u Dvorcu Petrovića u Podgorici, povodom posjete NJ.K.V. Čarlsa i tom prilikom je pozvan i Princ NJ.K.V. Nikola II Petrović Njegoš. Bez želje da budemo arbitri u crnogorskom protokolu, nameće se jedna sumnja: DA LI SE NJ.K.V. PRINC ČARLS ZAČUDIO KADA JE ON (UJEDINJENO KRALJEVSTVO) MORAO DA POZIVA CRNOGORSKOG PRINCA NA PRIJEM U NJEGOVOJ OČEVINI?. NJ.K.V. Princ Nikola II je uspio da provede par minuta u razgovoru sa gostom iz Bakingemske Palate. Bio je to susret, van protokola, u Dvorcu, bivšem Kraljevskom, a sada državnom.

 

Istina, sama posjeta je bila interesantna, lijep program i, naravno, nije se stekao utisak da je  NJ.K.V. Čarls taj dan bio samo na proputovanju  bivšom Kraljevinom. Ipak,  nije i prenoćio u Crnoj Gori! Na zvaničnoj stranici NJ.K.V. Princa od Velsa, Čarlsa, u izvještaju o posjeti - od crnogorskih zvaničnika imenom je pomenut samo Predsednik Crne Gore, g. Filip Vujanović.


 


 
 


 

 O

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved