Header Graphic
PRILOZI I PISMA > CRNOGORSKI PIKNIK - 10 JULI 2016.


10 Jul 2016

 

 


PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI CRNE GORE U KANADI


           

 
Povodom Dana Državnosti Crne Gore, clanovi i prijatelji Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta su prisustvovali pikniku koji je održan u Nedjelju, 10. Jula 2016. u mjestu Mississagua, na obalama Ontarija. Uz cjelodjevno druženje, muziku, hranu i pice, naši iseljenici su dostojanstveno obilježili datum naše domovine. Tom prilikom, skupu se prvi put i obratio g. Douglas Elliott, koga je CKD iz Toronta nominovalo za pocasnog konzula Crne Gore u Torontu i uputilo zahtjev Vladi Crne Gore za pocetak njegovog imenovanj

Povodom Dana Državnosti Crne Gore, članovi i prijatelji Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta su prisustvovali pikniku koji je održan u Neđelju, 10. Jula 2016. u mjestu Mississagua, na obalama Ontarija. Uz cjelodjevno druženje, muziku, hranu i piće, naši iseljenici su dostojanstveno obilježili datum naše domovine.

  

Tom prilikom, skupu se prvi put i obratio g. Douglas Elliott, poznati kanadski advokat, koga je CKD iz Toronta nominovalo za počasnog konzula Crne Gore u Torontu i uputilo zahtjev Vladi Crne Gore za početak njegovog imenovanja.

 KAK J

Sa skupa je upućena poruka da naši iseljenici uvijek ostaju odani svojoj domovini. Posebno je  pozdravljen dolazak Marka D. Musića, doktora medcine, koji boravi na specijalizaciji u kanadskom Londonu i kojem nije bilo teško da putuje nekoliko sati vozom da bi prisustvovao okupljanju naših iseljeniika u Kanadi.

 

Na pikniku je na lutriji podijeljeno i više od 40 pokolona, a cio prihod od lutrije će ići na finansiranje dolaska crnogorskih takmičara u borilačoj vještini Jiu Jitsu. Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta ja prijavilo 3 (tri) takmičara za Otvoreno Prvenstvo u Jiu Jitcu koje se održava u Torontu, 24. Septembra 2016. godine. Očekuje se da će proslavljeni evropski šampioni - Srđan Bošković, Mladen i Mladen Jokmanović još jednom dostojanstveno braniti boje Crne Gore u Torontu i osvojiti i neku medalju, prvi put u Kanadi. .

 

ostale fotografije možete pogledati na sljedećem linku

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved