Header Graphic
PRILOZI I PISMA > HONORARY CONSUL OF MONTENEGRO


17 Aug 2016

 


ZA POČASNOG KONZULA NOMINOVAN G. DOUGLAS ELLIOTT


 

C
rnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta zvanično je nominovalo g. Douglas-a Elliotta za počasnog konzula Crne Gore i uputilo zahtjev Ministarstvu Vanjskih Poslova  Crne Gore za procesuiranje istog.

 

Svečanost povodom tog čina je održana 17. Avgusta 2016. godine u prostorijama advokatske kancelarije Elliott u strogom centru Toronta, đe će i biti buduće sjediste Konzulata Crne Gore. . 

 

Samoj svečanosti su prisustvovali mnogi poznati advokati i biznismeni iz Toronta. G. Elliott je u razgovoru sa okupljenim zvanicama istakao da je počastvovan imenovanjem od strane CKD za  konzula Crne Gore.

 

G. Elliott je rekao i sljedeće: "Kada sam pročitao knjigu Frederik Burnam i Crna Gora bilo mi je jasnije zašto ja toliko volim Crnu Goru. Volim je na isti način kao što je Frederik Burnam volio, iako nije bio tamo rođen, iako nije bio Crnogorac porijeklom"

 

Prostorije budućeg Konzulata u centru Toronta već krasi crnogorska zastava, slika grada Kotora i Boko-kotorskog Zaliva, kao i ogromna želja g. Elliotta i svih zaposlenih u njegovoj advokatskoj kancelariji da promovišu Crnu Goru i štvo više je približe Kanađanima.

  

Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta je započelo još jednu uspješnu misiju približavanja dvije države - Kanade i Crne Gore i podizanja saradnje tih država na jedan bolji i veći nivo.

 
 
Svečanosti su prisustvovali članovi Uprave Društva: Zoran V. Raičević - predsjednik, Branislav Vujović - sekretar i Vesna Kadović - rizničar Društva.

 

 

 ©  2005 - 2021 www.montenegro-canada.com  All rights reserved